IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облаците над законопроекта за данъчни реформи в САЩ се разсейват ?

Детският данъчен кредит се увеличава с 400 долара, което може да спечели ключова подкрепа, коментираха запознати източници

20:58 | 15.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регламентираната помощ от 1000 долара за дете в американско семейство, която се получава под формата на данъчен кредит, като се удържат 1000 долара по-малко данъци в края на годината, ще бъде увеличена на 1400 долара. Това е добър знак, увеличаващ вероятността да бъде спечелена подкрепата на републиканския сенатор Марко Рубио, съобщи Ройтерс, позовавайки се на представителят от републикаците Кристи Нойм.

„Смятам, че трябва да можем да спечелим подкрепата му“, заяви Нойм, който е един от работещите върху окончателния данъчен закон.

По последна информация републиканците са финализирали данъчния законопроект, който трябва да гласуван следващата седмица. Подробностите се очакват да бъдат публикувани „до няколко часа“. Очаква се това да стане, след като започне заседанието на парламента в 17:30 часа местно време (половин час след полунощ българско време).

По-рано CNBC, позовавайки се на анонимен източник, съобщи, че републиканският сенатор Марко Рубио ще подкрепи компромисния законопроект за данъците, като се очаква той да бъде гласуван следващата седмица в Конгреса.

Депутатът от Флорида, по-рано в петък, повтори опасенията си, че увеличението на данъчните кредити за деца в законопроекта е твърде малко, за да спечели подкрепата му, което беше надвиснало като облак над перспективите за приемане на законодателството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още