Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Още една американска петролна компания се очаква да обяви несъстоятелност

Chesapeake Energy се опитва да договори заем в размер на около 900 млн. долара, с които да продължи да извършва своите операции

Още една американска петролна компания се очаква да обяви несъстоятелност

Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

Американската енергийна компания Chesapeake Energy Corp се готви да подаде заявление за защита от фалит през тази или следващата седмица, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с въпроса. Ако това стане факт, Chesapeake ще се превърне в най-големият производител на петрол и газ, който изпада в несъстоятелност след краха на петролните пазари по-рано тази година. 

Още по темата

Базираната в Оклахома Сити компания, съоснована от покойния инвеститор Обри МакКлендън, е в заключителните етапи на договаряне на заем от около 900 млн. долара, за да поддържа дейността си, докато тече процедурата по Глава 11, посочват източниците.

Chesapeake също така води преговори с кредиторите си, за да прехвърли част от съществуващия си дълг и да го причисли към заема за фалит, с което общото финансиране на длъжника се доближава до 2 млрд. долара. Компанията боксува под планина от дълг на обща стойност над 9 млрд. долара.

Дружеството също така се опитва да договори вливане на собствен капитал от кредиторите, за да му помогнат да излезе от производството по несъстоятелност.

Chesapeake планира да приключи преговорите с кредиторите и да подаде заявление за защита от фалит най-рано в четвъртък, съобщават източниците. Времето за предаване на заявлението може да се проточи до следващата седмица в зависимост от напредъка, който компанията постига в тези дискусии.

Chesapeake, в който работят около 2300 души към края на миналата година, е пропуснала плащания по лихви по дължимото задължение в понеделник (15 юни), добавят източниците.

В понеделник стана ясно, че базираната в Денвър, Колорадо, петролна компания Extraction Oil & Gas Inc. е подала заявление за защита от фалит заради натрупан дълг и намаляваща ликвидност. Тя е поредната компания от американската петролна индустрия, която се сблъсква с финансови проблеми заради ниските цени на суровия петрол по света.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
80% от бензиностанциите във Вашингтон все още нямат бензин