Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Основните петролни находища в САЩ отчитат срив в производството

Администрацията за енергийна информация прогнозира, че през юни добивът на петрол в САЩ ще се свие до 7,82 млн. барела на ден

Основните петролни находища в САЩ отчитат срив в производството

Снимка: Bloomberg

Производството на петрол в най-големите седем шистови региона в САЩ се понижава до нива, които не са били наблюдавани от 2018 г. насам, тъй като сондажните компании продължават да свиват добива в отговор на ниските цени на глобалните пазари, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Очаква се понижението в производството да бъде водено от Пермския басейн – простиращ се на територията на Тексас и Ню Мексико, където добивът вероятно ще намалее с 87 000 барела на ден през юни до общо 4,29 млн. барела дневно, според последния доклад на американската Администрация за енергийна информация (АЕИ).

Според проучването американското производство на петрол ще се понижи със 197 хил. барела на ден през следващия месец до 7,82 млн. барела дневно, което би представлявало най-ниското ниво от края на 2018 г. Очакваният спад може да бъде още по-драматичен, ако не беше преразгледана в посока надолу прогнозата за добива през май от порядъка на 500 хил. барела на ден.

Щетите от безпрецедентния спад на петролния добив включват хиляди загубени работни места, тъй като производителите продължават да закриват обекти, за да компенсират понижението на цените.

От IHS Markit Ltd. смятат, че спадът ще се задържи и след премахването на ограничителните мерки заради коронавируса и след края на тази година, тъй като глобалният пазар бавно ще успее да преодолее голямото пренасищане и присъствието на големите запаси, които застрашават пазарния баланс.

„Пермският басейн може да се възстанови по-бързо заради своята по-добра ресурсна база“, смята Кърт Бароу, вицепрезидент в HIS Markit за петролните пазари. „Все още съществува риск от втора вълна на вируса, което ще подтикне нови мащабни блокади, които имат потенциал да спрат възстановяването“, подчерта още той.

Броят на сондажните съоръжения, които продължават да действат в Перм са нараснали с 28 до 3464 броя през април, сочат данните на АЕИ. Това е най-големият брой от септември 2019 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Броят на сондажните съоръжения, които продължават да действат в Перм са нараснали с 28 до 3464 броя през април.....",значи не намаляват а се увеличават.....
1
 
2
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Произведения в САЩ през втората седмица на май петрол е 11,950 млн. барела дневно и вероятността да достигне до 7,82 млн. барела дневно е 0. Освен ако не се появи истински черен лебед.

Още от САЩ
Тръмп представя план за здравна реформа без детайли