IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на САЩ отново замрази прилагането на част от ембаргото срещу Куба

Това е поредният признак, че президентът Доналд Тръмп не преразглежда напълно политиката на предшественика си по отношение на Куба

10:17 | 15.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на Тръмп замразява за още шест месеца прилагането на част от американското ембарго срещу Куба, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че е уведомил Конгреса, че ще продължи да отлага изпълнението на Закона Хелмс-Бъртън, отнасящ се до имущество, иззето от американски собственици. Според този закон американските граждани могат да използват съдилищата в САЩ, за да съдят неамерикански компании, опериращи или разпореждащи се с имущество, конфискувано след Кубинската революция.

Това е поредният признак, че президентът Доналд Тръмп не преразглежда напълно политиката на предшественика си Барак Обама на отваряне в отношенията с Куба, отбелязва Асошиейтед прес. Миналия месец Тръмп обяви, че оттегля някои от въведените при предишното правителство промени, но остави други непокътнати.

Законът Хелмс-Бъртън е в сила от 1996 г. Последните американски президенти нееднократно са замразявали прилагането му, всеки път за по шест месеца.

Кубинският президент Раул Кастро разкритикува политиката на Тръмп на частично оттегляне от разведряването в отношенията с Хавана, предаде Ройтерс. По думите му тези действия не отчитат широката обществена подкрепа за този процес и щели да задоволят единствено шепа американски хардлайнери от кубински произход.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още