IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекс Тилърсън: Обмисляме ограничения върху продажбата на петрол от Венецуела

Страната има най-големите петролни резерви в света и е третият по големина доставчик на САЩ

09:02 | 05.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза, че САЩ продължават да обмислят възможността за ограничаване на продажбата на петрол от Венецуела, предадоха световните агенции.
Тилърсън каза в Буенос Айрес, че САЩ искат "свободни, честни и проверими избори" във Венецуела и искат да упражнят достатъчен натиск, за да спрат кризата в южноамериканската страна.

По думите му служители анализират въздействието от евентуални санкции върху бизнес интересите.
Той обаче заяви, че иска да намери начини да смекчи отрицателното влияние, което санкциите биха оказали върху американските петролни компании, венецуелците и други страни в региона, които разчитат на венецуелския петрол.

Венецуела има най-големите петролни резерви в света и е третият по големина доставчик на САЩ.

Южноамериканската страна е подложена на засилващ се международен натиск заради решението на правителството да изтегли по-рано президентските избори до края на април при условия, които според противниците силно облагодетелстват президента Николас Мадуро, отбелязва  AP. 

В Буенос Айрес Тилърсън обсъди с аржентинските власти съвместната борба с международните престъпни организации, а също и присъствието на представители на ливанското движение Хизбула в страни от Западното полукълбо, посочва ТАСС.

"Разговаряхме за всички причини, поради които трябва да действаме заедно против трансграничните престъпни организации, занимаващи се с наркотърговия, търговия с хора, контрабанда, пране на пари. Защото виждаме връзка (на тези престъпни групировки) с финансирането на терористичните организации", каза той на съвместна пресконференция с аржентинския външен министър Хорхе Фори.

"А отделно обсъдихме присъствието на ливанската организация Хизбула в това полукълбо, която събира средства очевидно за поддръжка на своята терористична дейност", заяви Тилърсън, като изтъкна, че САЩ и Аржентина смятат за необходимо да се борят с подобни прояви.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още