IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Китай сключиха търговски споразумения за над 253 млрд. долара

Тръмп призова Китай да се ангажира в пълна степен със севернокорейския проблем

08:30 | 09.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Китай Си Дзинпин обявиха редица търговски споразумения за общо 253,4 млрд. долара, предаде Франс прес.

Споразуменията в области като енергетиката, автомобилостроенето, аеронавтиката, хранително-вкусовата промишленост и електрониката бяха подписани на среща на двамата лидери в Пекин. 

Тръмп увери, че не упреква Китай за огромния му търговски излишък със САЩ, а прехвърли вината върху предишните администрации на САЩ. 

"Не упреквам Китай за това. В крайна сметка кой може да упреква една страна, че се възползва от друга страна за доброто на гражданите си? Упреквам обаче предишните администрации, които допуснаха този неконтролируем търговски дефицит да се образува и да нарасне", каза Тръмп.

Тръмп заяви, че са необходими бързи действия по севернокорейския проблем.

"Времето не стига, трябва да действаме бързо. Призовавам Китай да се ангажира в пълна степен", каза той и прикани и Русия да окаже натиск на режима на Ким Чен-ун.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още