IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се преборят ли демократите да спрат кандидатура на Тръмп през 2024 г.?

Последните политически дни на Доналд Тръмп са трилър, демокрацията в САЩ е пред изпитание, посочи политологът проф. Анна Кръстева

16:30 | 13.01.21 г. 4
Ще се преборят ли демократите да спрат кандидатура на Тръмп през 2024 г.?

„Истински политически екшън, демокрацията под обсада, това е контекстът на последните политически дни за президента Доналд Тръмп“, посочи тя.

Проф. Кръстева напомни, че има сигнали за подготовка на военни метежи във всички 50 щата и това поставя силите за сигурност под огромно предизвикателство след „невероятната слабост да допуснат метежници в Капитолия“.

Тя коментира, че в тези процеси са се намесили и много неполитически играчи, като технологичните компании.

„Безкрайно емоционален е в края на мандата си президента Тръмп, защото загуби и голямата си любов Twitter. Това беше не само средство за комуникация, но и неговият мегафон“, заяви тя.

Анна Кръстева добави, че загубите за Тръмп са „тотални“, тъй като той не отстъпи не само поста си, но и допринесе за загуби за Републиканската партия и Конгреса. 

Импийчмънтът ще бъде гласуван, но проблемът с вота в Сената, освен че започва работата си със самата инаугурация на Джо Байдън, е, че там трябва да има мнозинство от две трети, а демократите нямат такова мнозинство, да не говорим че и Конституцията не е предвидила възможност за импийчмънт след края на мандата“, отбеляза политологът.

Според проф. Кръстева се забелязва и сблъсък между фамилията на Тръмп, която искаше да приватизира Републиканската партия.

„Това ще са процеси, които активно ще следим, защото е много важно републиканците да се събудят“, каза още Кръстева.

Кои са полезните ходове на Тръмп? Наистина ли политиката е развлекателната индустрия на военнопромишления комплекс?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Хаха... за твали сън не ги лови тия *******.Да не би отново да се кандидатира и да им обърка пъклените планове.Ем пожелавам му успех на Тръмпа напук на сичките напъни на гаадоветеее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Valentin13
преди 3 години
демократите се борят, ама кой ще надвие - нормалните хора или умопомрачителнителибералдемократи. дето забраняват вече - той, тя, майка, татко. болните мозъци в САЩ вече са твърде много, предстоящата Гражданска война ще реши всичко. след това ще има отново татко, майка, тя и той и полът на детето ще се познава като се роди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
korn
преди 3 години
А твоята основа каква е-тръмпистка? Гражданска война в САЩ, сериозно ли, това баба Ванга ли ти го каза?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Анна, като се познаваме, тук с удоволствие развиваш темата в полза на демократите и обилно срещу Тръмп (уж неутрално) и НИЩО критично към "демократите". Ако си политолог, ще имаш усещането, че импийчмън НЯМА да има, колкото и да се напъват да отклонят темата от истинските проблеми в САЩ. Не веднъж си се обръщала, скоро пак ще се обърнеш политически. Но основата ти е соровска - в това си постоянна. Хлебецът идва оттам.Проблемът на САЩ е тоталното радленеие на хората до степен да водят гражданска война, като мнозина са въоръжение. САЩ не е това, което беше и което иска да бъде. Още по-малко това ще се случи при Байдън. Дано да помни за какво е избран. Пък и да не помни, и без това хора зад него го лансираха само за паравен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още