Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street остава под натиска на инфлацията въпреки силните отчети*

Dow губи около 31 пункта в началото на сесията. Широкият измерител S&P 500 се разделя с 0,17%

Wall Street остава под натиска на инфлацията въпреки силните отчети*

Снимка: Bloomberg

Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones се понижава в четвъртък, въпреки че резултатите на компаниите през второто тримесечие продължиха да надвишават очакванията, съобщи CNBC.

Dow губи около 31 пункта в началото на сесията. Широкият измерител S&P 500 се разделя с 0,17%, докато технологичният Nasdaq Composite не регистрира съществена промяна.

Акциите на Morgan Stanley поевтиняха, въпреки че отчетът за второто тримесечие надмина очакванията на анализаторите благодарение на силни резултати от търговията с акции и инвестиционното банкиране. Акциите на Morgan Stanley поскъпват с 35% тази година.

Заявленията за помощи при безработица в САЩ се понижиха миналата седмица до ново пандемично дъно, което показва, че съкращенията намаляват, тъй като условията за бизнес се подобряват, а фирмите се стремят да увеличат броя на персонала.

Подадените за първи път заявления за помощи по редовните държавни програми са намалели с 26 хиляди до 360 хиляди през седмицата, приключила на 10 юли, показват данните на Министерството на труда.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл започна втория си ден от изслушването си в Конгреса, този път пред банковата комисия на Сената.

Пауъл в изявление пред Комисията по финансови услуги в сряда успокои страховете на инвеститорите от отмяна на разхлабената политики на централната банка в скоро време, дори и в условията на инфлация. Цените на производител показаха по-висока от очакваната инфлация в сряда, докато индексът на потребителските цени през месеца нарасна с най-бързия темп от 2008 г. насам.

Доходността по държавните облигации продължава да намалява, а това намалява ентусиазма за търговия с циклични акции като Caterpillar, General Electric и Boeing, които са тясно свързани с възстановяващата се икономика.

Банковите акции, включително Wells Fargo и Bank of America, записват понижения в цената, въпреки че публикуваха по-добри от очакваните резултати по-рано през седмицата.

Акциите на Delta преодоляха тенденцията на спадове, като акциите на Netflix също поскъпнаха, след като компанията Netflix нае Майк Върду, доскорошен гейминг директор на Facebook.

На петролния пазар цените се понижават, като сортът Брент поевтинява с 1,08% до 73,95 пункта, докато фючърсите върху американския лек суров петрол понижават цената си с 1,18% до 72,27 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17:20 часа българско време

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Силната волатилност удари щатските индекси в края на сесията