IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta отлага връщането в офисите в САЩ заради омикрон

Компанията ще иска служителите, които ще заработят в офисите ѝ през март, да имат поставена бустерна доза

11:25 | 11.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Amir Hamja/Bloomberg</em></p>

Снимка: Amir Hamja/Bloomberg

Компанията майка на Facebook – Meta Platforms, отложи датата за връщане на служителите в американските ѝ офиси и изисква бустерна доза от ваксините срещу Covid-19 за онези, които ще се явяват на място. По този начин тя се присъедини към списък с компании, които променят плановете си, докато омикрон вариантът продължава да се разпространява бързо, предава Ройтерс.

За служителите, които избират да работят от офиса, датата на отваряне на работните пространства е отложена от 31 януари за 28 март, обяви технологичният гигант.

Всички, които искат да се върнат присъствено на работа, ще трябва да предоставят доказателство за поставена бустерна доза, докато компанията следи отблизо ситуацията с омикрон варианта, посочва Meta. В момента тя изисква всичките ѝ американски служители, посещаващи офисите, да бъдат ваксинирани срещу коронавируса.

Работниците имат срок до 14 март да решат дали да се върнат в офисите, да поискат да работят от дистанция на пълно работно време и да са от дистанция временно.

Служителите, които не са ваксинирани по медицински или религиозни причини, могат да поискат да работят от домовете си, посочва говорител на компанията. „Служителите, които не предприемат никакви мерки, могат да се изправят пред дисцилинарни мерки, включително уволнение. Очевидно, това ще е последният ни ход“, допълва говорителят в имейл.

Корпоративна Америка заложи на модела на задължителна ваксинация и отложи плановете си за завръщане в офисите, докато омикрон вариантът продължава да води до ръст на броя на заболелите до рекордни нива в страната.

Миналата седмица Citigroup заяви, че американските ѝ служители, които не са ваксинирани срещу Covid-19 до 14 януари, ще преминат в неплатен отпуск и ще бъдат уволнени до края на месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още