Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Tinder очаква "Лято на любовта"

Бизнесът ще се подсили благодарение на увеличаването на ваксинациите и връщането към живот с по-малко социална дистанция

Tinder очаква "Лято на любовта"

Снимка: Bloomberg LP

Компанията майка на платформите за запознанства Tinder, Hinge, OkCupid и Match.com очаква да продължи да има отличен бизнес след силния си старт на годината.

„Очакваме лято на любовта", обяви главният изпълнителен директор на Match Group Шар Дъби след представянето на тримесечния отчет във вторник след края на борсовата сесия.

Още по темата

През първото тримесечие приходите са нараснали с 23% на годишна база до 668 млн. долара благодарение на значително по-високите абонаментни данни. Нетната печалба е била 174,3 млн. долара след загуба от над 200 млн. долара за същия период на миналата година.

Още по-голям бум базираната в Далас Match очаква през лятото. За текущото тримесечие групата обяви очакванията си за приходи в размер между 680 млн. и 690 млн. долара. Това очевидно надмина очакванията на анализаторите, които в анкета на Bloomberg прогнозираха средно 678,6 млн. долара. В следборсовата сесия акциите поскъпнаха с над 6 процента.

Match очаква печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизация в диапазона от 255 до 260 млн. долара, тъй като продължава да харчи повече за продажби и маркетинг. Според данните, събрани от Bloomberg, анализаторите средно очакваха 267,3 милиона долара.

„Излизайки от първото тримесечие, наблюдаваме подобряване на тенденциите в портфолиото“, заяви главният изпълнителен директор Шар Дъби в писмо до акционерите. 

Бизнесът се развиваше добре и по време на пандемията, но трябва да се подобри допълнително благодарение на увеличаването на ваксинациите и връщането към живот с по-малко социална дистанция, пише още шефът на Match Group Дъби в писмото до акционерите. „Оптимистични сме, че инерцията ще продължи през останалата част от годината“.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Toва още ли го има, пълно е с ботове и фалшиви профили с цел да си купиш абонамент. Преди време в реддит имаше голяма дискусия на тая тема.Преди години бях ходил на интервю за работа във фирма, която събираше данни от такива сайтове, правиха разни статистики и препоръки (от целия свят), само в Германия бяха над 4000, до тогава нямах представа, колко много са.

Още от Социални мрежи
Резултатите на Twitter растат след една особено хаотична година