IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг планира интеграция на чатовете на WhatsApp, Instagram и Messenger

Целта е създаването на унифицирана инфраструктура, върху която да работят приложенията

17:52 | 25.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира чат услугите на WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger в едно, засилвайки контрола си върху разпръснатите подразделения на компанията в момент, в който бизнесът му се бори със серия от скандали, пише The New York Times.

Ходът, за който споменават четирима източници, запознати със случая, изисква стотици служители на Facebook да променят начина, по който работят WhatsApp, Instagram и Messenger в самата си основа.

Въпреки че и трите услуги ще продължат да оперират като отделни приложения, основната чат инфраструктура ще бъде унифицирана, допълват източниците.

Работата по проекта е все още в ранен етап и плановете са да бъде завършена до края на тази година или началото на 2020 г., посочват още те.

Освен това Зукърбърг е наредил всички приложения да имат криптиране “от край до край” - значителна стъпка за защита на съобщенията от разглеждане от други лица освен участниците в разговора.

Чрез свързването на инфраструктурата на приложенията Зукърбърг иска да увеличи полезността на социалната мрежа, като направи милиардите ѝ потребители силно ангажирани в цялата екосистема. Ако хората влизат по-често в услугите на Facebook, те могат да се откажат от конкурентните чат приложения, като тези на Apple и Google, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото въпросът е конфиденциален.

Ако потребителите ползват по-често приложенията на Facebook, социалната мрежа също така може да разшири своя рекламен бизнес и да добави нови услуги, от които да печели, допълват те.

В изяление Facebook посочва, че иска “да изгради най-доброто чат преживяване” и “хората искат чатовете да са бързи, прости, сигурни и защитени”.

“Работим по това да направим нашите чат продукти криптирани от край до край и обмисляме начини да улесним достигането до приятелите и семейството през мрежите”, посочва компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още