Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Danny Analytics - българско решение за събиране и анализ на медицински данни

Целта е да се вземат по-добри решения в здравеопазването и да се следят тенденциите

Danny Analytics - българско решение за събиране и анализ на медицински данни

Снимка: Sqilline

Българската технологична компания Sqilline представи ново аналитично приложение, наречено Danny Analytics, което има за цел да помага на експертите в сферата на медицината и фармацията. Софтуерът дава възможност за оценка и анализ на качеството и ефективността на здравните грижи и на лекарствените терапии в областта на онкологията и кардиологията.

По думите на Десислава Михайлова, управител на Sqilline, по Danny Analytics се работи от две години. То интегрира информация от много места, така че да предложи бързи и обобщени анализи на огромна база от клинични данни.

„Danny Analytics е приложение, което събира в реално време данни от различни източници, а тези данни се анализират“, посочи още тя.

Според Михайлова в момента здравната система има редица проблеми като непълни регистри, неструктурирана или дори липсваща информация, наличие на различни болнични системи. Не на последно място пациентите посещават различни здравни центрове, а данните, които се събират от тях за лечението, не се обобщават и анализират.

„За да се оправим в тази информационна джунгла, ни трябват нови технологии като анализа на големи обеми от данни и машинно самообучение“, обясни Михайлова. По думите ѝ Danny Analytics предлага инструменти за цялостни търсения и анализи на разнородни данни за пациентите, включително различни опции за диагнози, терапии и клинични показатели.

Ключова част от приложението е анализът как конкретни фактори влияят върху подобряване състоянието на пациентите и позволява да се сравни ефективността на различните видове лечение, така че да се избере най-добрата терапия, която е най-подходяща за пациента.

„Danny Analytics ще подобри анализите в здравеопазването. Приложението е ориентирано както към практиката на лекарите, така и към пациентите, така че да им се даде възможност да получат най-добрата терапия за тях“, коментира Михайлова.

Приложението ще е полезно и на фармацевтичните и изследователски компании, както и на държавните институции. За лекарите то ще бъде и начин за дигитално споделяне на знания и опит от тяхната практика. То ще даде представа за тенденциите при повече пациенти и ще дава оценка на клинични показатели в реално време. Цялата тази информация пък се визуализира в таблици и графики, така че да е максимално полезна.

„Анонимността на пациентите е гарантирана“, категорична е Михайлова, която подчерта, че приложението отговаря на всички изисквания на GDPR. Алгоритмите на приложението пък валидират качеството на данните чрез тристепенен процес.

От Sqilline посочиха, че няколко онкологични центъра в България вече работят с Danny Analytics.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Български стартъп достигна до финала на Chivas Venture