Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Петър Иванов оглави Microsoft в България

Досегашният изпълнителен директор Георги Ранделов поема позицията мениджър за публичния сектор в Централна и Източна Европа

Петър Иванов оглави Microsoft в България

Петър Иванов. Снимка: Microsoft

Петър Иванов е новият изпълнителен директор на Microsoft България, а Георги Ранделов, досегашният изпълнителен директор за България, Македония и Косово, поема позицията мениджър за публичния сектор в регион Multicountry* на Майкрософт в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Microsoft обяви промениte в мениджмънта за България, които имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се трaнсформира в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари.

„Благодаря на Георги Ранделов за неговите усилия да управлява успешно дейността на компанията в България. Поздравявам го за новата му роля в Microsoft, която ще покрива 24 страни и съм убеден, че богатият му професионален опит ще бъде ценен за развитието на бизнеса ни на всички тези пазари. Радвам се, че Петър Иванов поема поста изпълнителен диркетор на Майкрософт България. Той има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ и съм сигурен, че ще допринесе за силното развитие на екипа и бизнеса в страната“, заяви Такуя Хирано, генерален директор за Multicountry в ЦИЕ. 

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса“ в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той е работил в продължение на 14 години, като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален директор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Иванов е магистър по бизнес администрация от НБУ и има бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София. 

* В регион Multicountry на Microsoft в ЦИЕ влизат страните България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Кипър, Малта, Литва, Латвия, Естноия, Беларус, Казакстан, Грузия, Армения, Азърбейджан, Монголия, Киргистан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 7 години
Няма профилна снимка
Работил съм с него.
Умно момче!
Успех !

Още от Софтуер
Salesforce планира да открие още 12 хил. работни места през 2021 г.