IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Under Armour отчете изненадваща печалба за празничното тримесечие

Бизнесът е подкрепен от скока на дигиталните продажби

17:38 | 10.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Taylor Glascock/Bloomberg</em></p>

Снимка: Taylor Glascock/Bloomberg

Under Armour отчете изненадваща печалба за празничното тримесечие, след като приходите ѝ бяха подкрепени от силния ръст на дигиталните продажби и контрола на разходите, пише CNBC.

Производителят на спортни стоки даде и първоначална прогноза за 2021 г. Той очаква приходите да нараснат с висок едноцифрен процент, благодарение на възстановяването на потребителското търсене в Северна Америка. През 2020 г. приходите са се свили с 15 на сто .

Цената на акциите на компанията нарасна с 6% преди началото на борсовата търговия.

Нетната печалба за четвъртото тримесечие е нараснала до 184,5 млн. долара, или 40 цента на акция, в сравнение със загуба от 15,3 млн. долара, или 3 цента на акция, година по-рано.

По-рано компанията обяви план за преструктуриране на стойност между 550 и 600 млн. долара, който има за цел да подобри печалбата и паричния поток. Under Armour обяви 62 млн. долара такси преди данъци за четвъртото тримесечие, свързани с плана. Като се изключат еднократните елементи, компанията е спечелила по 12 цента на акция. Прогнозата на анализаторите беше за загуба от 7 цента на акция.  

Приходите са се свили с 3 на сто до 1,40 млрд. долара спрямо 1,44 млрд. долара преди година,но са успели да надскочат прогнозата за 1,27 млрд. долара.

Приходите от продажби на едро са спаднали с 12%, а бизнесът с директни продажби на потребителите е нараснал с 11%, подкрепен от 25-процентния скок на онлайн продажбите. Under Armour се радва на повече посетители на уебсайта си, които си купуват спортно оборудване и други спортни аксесоари за вкъщи, в опит да останат активни по време на пандемията.

Компанията продължава да се бори със слабостта на вътрешния си пазар. Продажбите в Северна Америка са се свили с 6%, а приходите от международните пазари са се увеличили със 7%.

Въпреки че пандемията продължава да носи несигурност, компанията даде прогноза за годината, като очаква загуба между 18 и 20 цента на акция. След корекции Uber Armour очаква да спечели между 12 и 14 цента на акция. Анализаторите прогнозират 13 цента на акция печалба според Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още