Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Неблагоприятни валутни изменения влошиха финансовия резултат на Philip Morris

Печалбата за четвъртото тримесечие спадна с 5%, а продажбите се свиха главно заради по-слабото търсене в индустрията като цяло

Печалбата на Philip Morris International Inc. за четвъртото тримесечие спадна с 5,2%, след като обемите на продадените тютюневи изделия на повечето от пазарите на компанията се свиха, предава MarketWatch.

Нетната печалба възлезе на 1,99 млрд. долара, или 1,24 долара на акция, което е по-малко от реализирания положителен финансов резултат от 2,1 млрд. долара, или 1,25 на акция, за същия период на 2012 г. Изключвайки неблагоприятните валутно-курсови изменения, печалбата на една акция е 1,37 долара.

Приходите, след приспадане на акцизите, намаляват с 1,3% до 7,79 млрд. долара. Изключвайки валутните изменения, приходите обаче скачат с 2,5%. Анкетираните от Thomson Reuters очакваха печалбата на една акция да бъде в размер на 1,37 долара при приходи от 7,79 млрд. долара. Прогнозите им донякъде излязоха верни.

Миналата година производителят на тютюневи изделия съобщи, че през 2014 г. ще навлезе на бързорастящия пазар на електронни цигари и че ще работи за изпълнение на плановете си за предлагане на други алтернативни продукти, след като продажбите на традиционните тютюневи изделия се свиха.

Още по темата

Производителят на цигари с марките Marlboro и L&M търси начини за разширяване на присъствието си на развиващите се пазари – особено след като продажбите на развитите пазари започнаха да намаляват.

Общите продажби на цигари спаднаха с 4,3% до 223,2 млрд. единици главно заради понижение в търсенето в индустрията като цяло, но и заради по-малкия пазарен дял, поясняват от компанията. Обемите в Европейския съюз, Източна Европа, Близкия Изток, Африка и Азия се свиха, но са се увеличили в Латинска Америка и Канада.

Въпреки по-слабите резултати на борсата в Ню Йорк акциите на Philip Morris поскъпват с 1,31% до 77,89 долара към 20:30 часа българско време.

По статията работи: Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
САЩ могат да създадат кооперативи за стимулиране на индустрията за редки метали