IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon отваря магазин в Ню Йорк с продуктите с най-висока оценка от сайта си

От няколко години Amazon постепенно отворя традиционни пунктове за продажба, основно книжарници и поп-ъп магазини

21:08 | 27.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Amazon.com</em></p>

Снимка: Amazon.com

Американският гигант за онлайн търговия Amazon откри днес магазин, който продава само най-високо оценените продукти от купувачите на сайта, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Това е нов пример за амбициите на компанията в търговията на дребно в традиционни търговски обекти.

От няколко години Amazon постепенно отворя традиционни пунктове за продажба, основно книжарници и поп-ъп магазини (временно отворени - бел.ред.), които са посветени на технологични продукти.

С Amazon 4-star, чийто първи магазин e разположен в Сохо, Манхатън, компанията от Сиатъл предлага селекция от продукти на Amazon и други марки, които имат минимум 4 звезди по скала от максимум 5 звезди, се посочва в комюникето на компанията.

Amazon се възползва от данните за продажбите на сайта, за да направи селекция на продуктите, както направи с книжарниците, които предлагат най-популярните заглавия на онлайн платформата.

Нюйоркският магазин създава най-вече секция с продукти, които са "популярни в Ню Йорк", отново в зависимост от информацията за онлайн продажбите.

Абонираните за услугата Prime на Amazon ще плащат за всеки продукт същата цена като на сайта, която е по-ниска от тази в магазина.

Амбициите на Amazon обаче не се ограничават с културните и технологични продукти.

В началото на годината компанията отвори в Сиатъл първия си магазин Amazon Go - супермаркет без каса, в който покупките се регистрират от сензори и камери.

Агенция Bloomberg съобщи преди няколко дни, че Amazon възнамерява да отвори до 3000 пунктa за продажба Гоу до 2021 година. Компанията не потвърди тази информация.

През юни 2017 година Amazon откупи веригата супермаркети висока класа Whole foods за 13,4 милиарда долара

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още