Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Amazon вече предлага и доставки на лекарства с рецепта

Компанията навлиза на един особено конкурентен, но привлекателен пазар

Amazon вече предлага и доставки на лекарства с рецепта

Снимка: Pixabay

Amazon навлиза във фармацевтичния бизнес с ново предложение, наречено Amazon Pharmacy, което позволява на нейните клиенти в Съединените щати да поръчват лекарства с рецепта за доставка у дома. За членовете на Amazon Prime доставката е безплатна, пише CNBC.

Компанията развива това предложение от няколко години, след като през 2017 г. започна да обсъжда въпроса по-активно на вътрешно ниво, а през 2018 г. придоби PillPack. Фармацевтичният бизнес е изключително сложен и конкурентен в САЩ, а Amazon Pharmacy е изградена отчасти върху инфраструктурата на PillPack, включително аптечния софтуер и центровете за изпълнение на поръчки.

Още по темата

Amazon Pharmacy, която беше обявена днес, е най-голямото усилие на компанията до момента на този пазар, който достига 300 млрд. долара. Ходът застрашава доминацията на традиционни играчи като CVS и Walgreens, както и на други големи търговци, които имат фармацевтични услуги, включително Walmart.

Цените на акциите на фармацевтичните компании се понижиха след обявяването на Amazon Pharmacy. При CVS спадът на стойността на книжата достигна 7,5%, а при Walgreen Boots Alliance – с над 8%. Акциите на Rite Aid загубиха над 16% от стойността си, а тези на GoodRx, която помага на потребителите да намират намаления за лекарства с рецепта – с над 18%. От своя страна, Amazon записа повишение от над 1%.

Моментът за пускането на Amazon Pharmacy е изключително добър за компанията. Американците разчитат все повече на това да получават лекарствата си вкъщи, за да избягват контактите с други хора, предвид разрастващата се пандемия. Тази промяна може да стане постоянна, тъй като повече хора ще се научат на нови начини за получаване на лекарства.

Клиентите над 18-годишна възраст ще имат достъп до новата услуга от тази седмица. Amazon Pharmacy ще обхваща 48 щата, но няма да се предлага в Хаваи, Илинойс, Луизиана и Минесота. Amazon очаква да пусне услугата и там, но след време.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
IBM: Възможни са кибератаки над студените вериги на ваксините