IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube забрани временно публикациите в акаунта на Тръмп

Държавният глава е качил съдържание, нарушаващо правилата на платформата

11:10 | 13.01.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Samuel Corum/Bloomberg</em></p>

Снимка: Samuel Corum/Bloomberg

Google спря акаунта на американския президент Доналд Тръмп, а YouTube, най-голямата видео платформа в света, издаде предупреждение за Белия дом, пише CNBC.

Притежаваната от Google услуга заяви, че Тръмп е качил съдържание, което нарушава нейните правила, поради което акаунтът е бил наказан с минимум седемдневно възпрепятстване на качването на новото съдържание. YouTube заяви, че деактивира и секцията за коментари.

Компанията не уточнява кои клипове нарушават правилата ѝ, но заяви, че става дума за „съдържание“, което включва коментари на Тръмп, направени по време на пресконференция от вчера“. YouTube посочва, че това нарушава нейните политики, които забраняват съдържание, подбуждащо към насилие.

Акаунтът на Доналд Тръмп има 2,77 млн. абонати и обикновено публикува по няколко видеа на ден, в които участва самият президент, както и такива от десни медии.

Според тристепенната система за действия срещу проблемни профили на първия етап акаунтът няма да има право да публикува за седмица. След второто провинение няма да може да качва съдържание за две седмици, а след трето такова – ще бъде изтрит в рамките на 90 дни. Временното спиране означава, че акаунтът на Тръмп и съществуващите в него видеоклипове ще останат достъпни, но той няма да може да качва ново съдържание.

„След преглед и с оглед на притесненията за потенциално ново насилие, премахнахме ново съдържание, качено в канала на Доналд Тръмп за нарушаване на нашите политики“, обяви компанията в изявление в социалните мрежи. „Предвид продължаващите опасения за насилие, ние също така ще деактивираме за неопределено време коментарите в канала на президента Тръмп, както направихме и в други канали, където има проблеми с безопасността, свързани с раздела с коментари“, се казва още в съобщението.

Говорител на компанията заяви, че тя е премахнала и видеа от YouTube акаунта и на Белия дом, но там платформата само е дала предупреждение, защото там „не става дума за същата история на съдържание, свързано с насилие“. YouTube твърди, че ако в канала продължи да бъде качвано такова съдържание, и този акаунт ще получи забрана за публикуване за седем дни, съгласно политиките на компанията.

В четвъртък YouTube обяви, че ще наложи 7-дневна забрана за публикуване на „всякакви канали, които качват нови видеа с неверни твърдения, които нарушават политиките ѝ, вместо първо да ги предупреждава. По-късно същия ден служители на Alphabet призоваха директорите на YouTube да предприеме по-нататъшни действия срещу президента, като ги критикуваха, че не са спрели акаунта му и посочвайки, че според тях той подтиква към още дезинформация и насилие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Урааа.а...а......а !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
не бъркайте свободата на словото със слободията ... звучат еднакво на разговорен език , но имат различно значение ... пробвай се с xuexi qiangguo ... ... да видиш що е то свобода на словото и мисълта ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
0pk
преди 3 години
Да живей свободата на словото! Ура, Другари! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още