IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив и в метрото в Брюксел*

Станция "Малбек" е в близост до европейски и национални институции, цялата мрежа на метрото е затворена

10:45 | 22.03.16 г. 56
Взрив и в метрото в Брюксел*

Взривена е станция на метрото в Брюксел, потвърдиха от управлението на подземната железница, съобщи кореспондентът на БТА. Първоначалната информация от местни медии беше за взривове в три станции на метрото.

Кадри от мястото на събитието потвърждават експлозия само в станцията "Малбек", която е в близост до европейски и национални институции. Съобщава се също за стрелба в района. 

Поне 10 са жертвите на атентатите в метрото, съобщават медии, цитирани от БТА.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват пушек, излизащ от входа на станция "Малбек".

От метрото съобщиха в Twitter, че цялата метромрежа е затворена след съобщенията за взрив в станцията, предаде BBC.

По-рано днес два взрива разтърсиха зоната за заминаващи на летище "Завентем" в Брюксел към 9 часа българско време.

При експлозиите са загинали 14 души, а над 30 души са ранени, съобщи телевизия RTL. Данните за жертвите се разминават, като по информация от белгийската държавна агенция има 1 загинал и няколко ранени. В момента на взривовете на мястото е имало 2 хил. души, предаде Sky News.

Белгийската прокуратура e потвърдила за 13 жертви на летището в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Eкплозията на летището в Брюксел е самоубийствен атентат, съобщи белгийският обществен канал ВРТ, цитиран от Ройтерс.

Междувременно европейската комисия прикани служителите си да останат у дома или на работните си места, предаде Франс прес. Сградите на правителството и на парламента на Белгия в Брюксел са били евакуирани.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Следете събитията в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR онлайн тук

*Новината се актуализира постоянно


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

43
rate up comment 18 rate down comment 0
nide
преди 8 години
Това което виждаш на репортажа се случва в цяла Европа. Позицията на Брюксел, да се преструва, че това не се случва, е просто лудост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 8 години
В Швеция няма атентати, но и там "бежанската" криза излиза напълно извън контрол. ----това значи ли че според теб че двете неща не са свързани ? :):) т.е. бежанската криза да няма общо с днешните атентати ... да съм по ясен ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 1 rate down comment 5
khao
преди 8 години
пак общи приказки, но имаче си по кривата линия :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 5 rate down comment 12
Спящият бик
преди 8 години
Атентатите в Турция започнаха след свалянето на руския самолет, защо тук да е по-различно? Въобще не бих се учудил, ако зад всичко това стои зомбираната физиономия на товарищ Путин! Да не забравяме, че руските *** от ЧК са учили съюзниците си от СС как се правят концлагери и се избиват хора (евреи) с милиони! А изпълнители - колкото щеш - особено в мъглата около ИД и "мигрантите".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 13 rate down comment 2
deant
преди 8 години
Логиката е тая, че атентати няма във всички държави. Има само там където е важно и ключово. Точно както се правят атентати. Може би не искаш да възприемеш, че атентатите са в центъра, в сърцето на ЕС - Брюксел. Всичко е добре замислено. А колкото до Швеция... не искам да съм лош пророк - но никой не е зазтрахован, а атентатите тепърва започват. Или си мислиш, че това което се случи днес е случайна хулиганска проява? Ама защо ли обеснявам на човек, който си кара по твърдата линия. Живей си в твоя миролюбив свят, няма проблеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 11 rate down comment 0
nide
преди 8 години
В Швеция няма атентати, но и там "бежанската" криза излиза напълно извън контрол. Migrants Attack 60 Minutes Crew In Sweden. https://***.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0w
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 13 rate down comment 4
pinoccio
преди 8 години
Мдааа, заради студа. После - шведките не се дърпат много, много по улиците както в Германия. Това пак е заради студа, мъжествеността на шведите им става на паник-бутон на минус 20 градуса - можеш само да го натиснеш и да звъннеш на 112. Този факт смекчава донякъде напрежението между отделните общности и по-топлокръвните се възползват в максимална степен. Цари определено разбирателство и това е видно по улиците - чер арапин язди приказна русалка и тя цвили като морска сирена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 5 rate down comment 6
khao
преди 8 години
аха, ясно, Това обяснява всичко ... заради студа било, хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 16 rate down comment 4
pinoccio
преди 8 години
Друже khao, в Швеция няма атентати, защото там е много студено - пръсти замръзват, кибрит не пали, коланите се одървят и не могат да се препашат - трябва да бъдат носени като пазарски чанти. В Швеция, където хокеят е национален спорт, евентуалният атентатор трябва да може да кара кънки, за да изпълни задачата. Арабите нямат фигурно пързаляне, защото шериатът не позволява на фигуристите да бъркат на жените под бурките, когато играят на двойки. Така хореографията добива една доста неразбираема естетика и не се вмества във вкусовете на журито. Това е лично мнение, но понеже искаш да разбереш логиката, та ти показвам един ракурс, който би могъл да ти бъде в полза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 5 rate down comment 14
khao
преди 8 години
да, разбрахме и за това те осмиваме, защото разсъжденията ти са на ниво 5ти клас... Швеция също приеха мигранти, що там няма атентати ? ... като намериш отговора на въпроса ще разбереш и глупостите дето си писал... и преди да ме обвините, подчертавам че и тук НЕ съм изказал мнение по мигрантския въпрос :) ... аз само питам зада ви разбера логиката :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още