IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабер: Чака ни тотален икономически колапс и война

Бих използвал всяко възстановяване, като възможност за продажба, посочва инвеститорът, който очаква до края на есента S&P 500 да падне до около 1150 пункта

22:32 | 05.08.11 г. 25
Автор - снимка
Създател
Фабер: Чака ни тотален икономически колапс и война

Пазарите могат и да се възстановят, след последните разпродажби, но инвеститорите трябва да използват всяко възстановяване, като възможност да продават, защото глобалната икономика върви към тотален колапс, казва Марк Фабер, редактор на Boom, Doom and Gloom Report, цитиран от CNBC.

Евентуален трети кръг вливане на ликвидност (QE3) в САЩ и печатането на пари в други страни само ще забави кризата, която ще бъде по-голяма от всичко което сме виждали и може да доведе до война, казва Фабер.

В четвъртък Dow Jones Industrial Average претърпя най-тежкия си спад от три години, като се раздели с повече от 500 пункта.

Дори да има възстановяване, пазарите няма да се качат над нивата от 2 май, когато S&P 500 достигна 1370 пункта, прогнозира Фабер.

Според Фабер, до края на есента S&P 500 ще падне до около 1150 пункта, като инвеститорите ще се надяват QE3 да стабилизира пазарите.

„Като цяло бих използвал всяко възстановяване, като възможност за продажба“, посочва инвеститорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

14
rate up comment 2 rate down comment 1
Danny666
преди 12 години
Трейдър а *** ти хем до края хем в рая , а ? Ти как си ги представяш нещата ? Да печатат докато петрола е 500$ ли ? Докато не се изчисти икономиката от всичко гнило няма да се оправим !!!! Това включва застаряла Европа да си ореже КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ програмки и сумати *** да почне да работи. В Америка респективно да почнат да произвеждат неща не само хартиени пари и оръжие !!! Това обаче не се вписва лесно в картинката на 100 МИЛИОНА БЕЗРАБОТНИ Китайци, нали ??? Интересни времена идват момчета и момичета. Който се е подсигурил за щоуто да побърза да че на първият ред на балкона местата свършиха !!! Ха ха ха ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 1
all_trader2
преди 12 години
те още всички вярват в неолибералната доктрина - либерализъм на икономиката макар че именно тя донесе цялата криза а пък нас ни разори за 20 години ни разсипаха!!! и пак навсякъде ни залива неолиберална пропроганда - с сънращаването на разходи щяло да се постигне расте3ж - СМЯХ СМЯХ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 0
edimi
преди 12 години
Danny, изказа е малка "ретро", ако погледнеш зад него...., но нивото явно.... :)А иначе, прегряла икономика, некачествено/малотрайно за употреба!!!/ свръхпроизводство, изкуствено девалвиране на "основната" валута, ЯКО печатане на хартийки от ФЕД, еФтини/ама много на брой/ кредити естественно необезпечени,/всичко с цел вдигане на потребление/, хеджиране и огромни печалби от финансови спекулации, мооого гладни, които няма как да си купят/`щото нямат ресурси, кинти и прочие/, огромен демографски срив в "развитите" икономики и сега накъде? ще продаваме на Луната ли? долара е обезпечен ли? и изобщо кой има/няма интерес да си седят гладните гладни пък ....то ако и аз можех да си печатам хартийки и да си ги "раздавам" срещу задължения........Пък и на пързалката по която се пързаляме вероятно пише още една "красота" - Глобализация, много гладни оФци и едно World ООД.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 1
biserz
преди 12 години
И не само, че са търтеи, но и са режисьорите на следващата велика илюзия. Досега ни мамеха с "демокрация" и "либерализация" (как галят ухото тези думи), а отсега нататък с "екология"...Това си е чиста "гинекология" - ние ще гинем, докато еколозите ни спасяват с "евтини" решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 1
Danny666
преди 12 години
С това че всичко има край съм напълно съгласен. Аз самия от няколко години си се подготвям за "General Reset" който с края на ефффтиния петрол ще е факт до 4-5 години ! Но за сега системата е усторена така и докато свири музиката ТРЯБВА да се играе по съществуващите правила. А за еколозите и тем подобни ХИПАРЛИВИ елементи дето са едни от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪРТЕЙ на западните общества ЦИЦАЩИ пари от същите тези дето уж протестират против само да кажа : ВНИМАВАЙТЕ какво си пожелавате мили , ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ЗБЪДНЕ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 0
x2spark
преди 12 години
Проблема според мен до момента е че се гони от всяка икономика еди какъв си голям растеж и излишъци по сметките и теглене на прекомерно големи заеми за дълъг период които ще трябва идните поколения да ги връщат.Първо ръстът трябва да е умерен малко над нулата но не и много над 1% защото всяко трайно увеличение на производството и износа означава че някой друг обеднява постепенно но още не го е разбрал.Второ не трябва да се позволява на правителствата да теглят заеми от финансовите пазари с матуритет по дълъг от техният мандат.Всичко трябва да е умерено а до сега всеки беше максималист което е голяма грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Еми щото много се вдигна нивото на всички, та затова и отлепихме от фундамента... :)Видно е, че когато икономиките се основават на офисния бизнес и няколко човека с вратовръзки в един офис пред компютрите могат да обърнат с главата надолу света, значи има нещо много сбъркано в системата! Всичко си има край. Разбираемо е, че на много от изкарвашите хляба си с премятане на пари под формата на компютърни файлове това не им харесва, но пък в света на диалектиката това и нищо не значи. Има много признаци, че системата е пред "General Reset" и един от известните методи е точно този, за който говори авторът на статията - война... Как, и ще се правят ли изобщо компютърни чипове след нея, не се наемам да прогнозирам, но дано известно количество лопати и мотики да не са се стопили... :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
ivo0101
преди 12 години
Ще му дойде времето и на производството. В различните времеви периоди от един икономически цикъл във възход и падение са различни отрасли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 6
Danny666
преди 12 години
Ха ха ха тука нивото наистина е паднало доста ! Извинете вие сериозлно ли си ги мислите тези ГЛУПОСТИ дето ги пишете ? Ами ако се мине на " екологично земеделие " МИЛИ/А 2-3 МИЛИАРДА ще умрат от глад !!!А за " прекалена роботизация " направо изби рибата ! Ти сигурно си наредил в гаража 5-6 РОЛСА а ? ха ха ха мнооогооо си зле , за съжаление си пример за това какво става в ЗАДОВОЛЕНА И ИЗПЕД..А Европа. Хора далече от всякаква РЕАЛНОСТ дрънкащи ОТКРОВЕННИ ГЛУПОСТИ !А за " ръчен/майсторски труд/" искам да те попитам и ЧИПОВЕТЕ на комповете ли ще ги правите на РЪКА ? ха ха ха ....УМОПОМРАЧИТЕЛНА ТЪПОТИЯ ....ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
edimi
преди 12 години
Мдааа, производство, но в онзи вид от 80-те години. Повече качество, без прекалена роботизация, влагане на ръчен/майсторски труд/, намаляване на некачественото свръхпроизводство, екологично земеделие и....нещата ще си дойдат на мястото. Без спекуланти на финансови, застрахователни, хедж и прочие пазари.....които предлагат какъв продукт?!?!?.......дългови кризиииии....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още