IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия започва разговори с ОПЕК за свиване на производството на петрол

Спадът на цената на "черното злато" наистина влияе на икономиката ни, посочва представител на руското правителство

12:59 | 24.11.14 г. 35
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия започва разговори с ОПЕК за свиване на производството на петрол

Руските власти са решили да започнат диалог с членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) относно възможността за общо намаляване на производството на "черно злато", пише "Комерсант".

"Такива мисли имаше и преди, но не получиха голяма подкрепа. Ситуацията се е променила през последната седмица", посочва анонимен източник от руското правителство през изданието.

Новината дойде след посещението в Москва на министъра на външните работи на Венецуела Рафаел Рамирес. До септември той бе министър на енергетиката на страната и ръководител на държавната петролна и газова компания PDVSA.

Рамирес разговаря с руския енергиен министър Александър Новак, като двамата изтъкнаха, че са обсъдили ситуацията на световните пазари. Както властите в Москва, така и тези в Каракас апелират за намаляване на производството на "черно злато".

"Спадът на цените на петрола наистина влияе на икономиките на Русия и Венецуела. Очевидно е, че ситуацията сега е в ръцете на ОПЕК, но организацията не е готова да намали производството едностранно...", казва един от източниците на "Комерсант".

Ситуацията ще бъде детайлно обсъдена във Виена по време на международна конференция за развитието на пазара на петрол в световен мащаб. Събитието ще бъде своеобразна генерална репетиция преди срещата на върха на ОПЕК също в австрийската столица в четвъртък.

Източници на "Комерсант" заявяват, че Венецуела и Русия може да предложат на ОПЕК да намали производствените квоти с почти 70 млн. тона. Равнището е приблизително 5% на годишна база.

В края на юни цената на барел брент достигна своя тазгодишен максимум, прехвърляйки границата от 115 долара за барел. Впоследствие обаче активът отстъпи рязко, за да достигне текущите около 80 долара за барел – най-ниското ниво от втората половина на 2010 г.

Основната причина е превишението на предлагането над търсенето дошло главно поради продължаващото рязко покачване на добива на шистов петрол в САЩ. В тази връзка страните от ОПЕК, които са отговорни за 32% от световното производство на суровината, през последните месеци активно обсъждат евентуално намаляване на добива, за да се възстанови пазарното равновесие.

През миналата седмица заявка за възможността за намаляване на производството на петрол отправи и руският министър на енергетиката Александър Новак. Въпреки това той подчерта, че решението по този въпрос все още предстои.

Вижте още видео материали в сайта на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

25
rate up comment 0 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Като дори - о за Бога е бил и под 76,.. дори и под 72 :) Дори и, О Господи почти и на 70 е бил:) А икономиката на САЩ обаче, не е в руини, както казва Джимито:) Що така бе Саше.. опа страхо:) .А това, че не можел трайно да мине 80..моля пак виж графиката.. след м. Юли.. и то точно когато Русия въведе конта санкции:)) хаха :)) А за Exchange stabilization fund - понеже си много голям финансов гений,, няма да те обиждам като ти давам линк към фонда, или по скоро към организацията, която го управлява:)) Както няма те обиждам като ти казвам какви са му функциите, кога и как се намесва, кой му одобрява действията и т.н.. :))) Вярвам.. даже съм твърдо убеден, че вече си им прегледал и повече месечни и годишни отчети.. и си добил идеална представа за баланса и операциите му:) Хахахах :))) Момче.. честно.. не вярвах, че си чак такъв *** и *** с отрицателно количество мозък :)) Хайде.. отивам на закуска аз.. и после на плаж:)) Успех в громенето на САЩ :)) хахах :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
От тука нататък.. Не знам дали си струва да коментирам думите на един.. провален дилър: и настоящ гуру:) 8те месеца и събитията минали след това интервю сами по себе си говорят какво от думите му е станало, има ли изглед въобще да стане и т.н. :)) Но само за доларовия индекс да кажа:) Че просто ме къртиш с невежеството си. Тук трябва да призная, че онзи ден допуснах грешка - рядко ми се случва, но все пак.. и аз греша:) Тогава казах че последните 10 г. индекса през половината време е бил под 80.. мда.. ама съм сложил в бързината 5 годишна графика, а не 10.. . Сега ти пускам коректната 10 г, графика http://***.barchart.com/chart.php?sym=%24DXY&style=technical&template=&p=MO&d=M&sd=&ed=&size=M&log=0&t=BAR&v=0&g=1&evnt=1&late=1&o1=&o2=&o3=&sh=100&indicators=&addindicator=&submitted=1&fpage=&txtDate=#jump внимавай само да не я разместиш, че не знам дали ще ти стигне акъла да си я нагласиш после:)..Та огледай я :) Ако не половината.. по поне през 1/3 от тези 10 г. Индекса е бил под 80:))..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Та глупи, "един от най великите финансови специалисти на щатите" се е докарал до там, че освен CEO на тая "велика фирма" е пуснал и някакъв сайт.http://***.jsmineset.com/ - форум за обучения демек хахах :) Та пича явно явно не му стига "величието на финансов експерт".. и е решил да обикаля щатите и да организира семинари по хотели около летищата и да "образова" хората.. :)) Срещу 100$ :)) Платими предварително чрез pay pal, чек, паричен трансфер:)) Всичките директно платими на Джими :)) хаха ще умра :))- http://***.jsmineset.com/qa-session-tickets/. Момче.. Ти наистина си *** :))) Ако искаш мога да ти дам назаем 100$ за билет за следващата "сесия" ? Да те образова и теб :)) И билет до щатите ще ти купя:)) Ама виж виза не мога ти изкарам :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Та причината да напиша това е да ти покажа ( макар и, че едва ли ще разбереш), че този "анализ" е от Март месец и от един тотално зависим и набълбукал се със злато човек. Който би казал всичко пред всеки, особенно в момент като онзи. за да вдигне паника и да накара неграмотните американци, които го следват (и който четат малоумия сайт на другия *** Хънтър) да си инвестират спестяванията в злато:)) Че да го измъкнат:) Е не му се получи:)) И като видя че не му се получава.. почна да излиза окончателно от фирмето си.. и да кешира малкото му останали акциики в пари:)) Доларчета демек:)) В момента акцииката му върви на 1.2-1.3 $:)) От all time max. към 8$, накъде през 2007 мисля:) забравил съм вече, а сега не ми се рови за изторическа графика:))) Така *** великия финансов експерт а?:) Nice A? Както се казва:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Та преди да почна по "съдържанието" на тоя "анализ" малко за автора му. Въпросния Синклер е нищо повече от един набълбукал се яко трейдър на злато. По прогнозата му за 2000$ тази година - ти е ясно колко му върви..Компанията ,на която e CEO - Tanzanian Royalty Exploration Corp, e мижава за този бизнес фирма, която се търгува на NYSE MKT - борсата за малки, стартиращи компании или такива с ниска капитализация и на същата такава борса в Торонто:) Като акциите и от години са яко надолу. Само тази година е на минус към 35%:) Като забележи мили Синклерчо 2002 като влиза в тази компания има 25 % от нея:) От 2008г.. продава яко и постоянно дела си :) През тази година се активизира особенно в продажбата на акциите си особено след м. Август:) Тогава е имал около 5 %:) Октомври 3 :).. В момента.. 1.5 % :)) Ти си финансов гений - не е нужно да ти давам линкове към отчетите на компанията:) Убеден съм че ще можеш да си ги изровиш сам..за около 3 мин. :) На мен ми отне 15-20.. щото съм *** хахах :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Та да почнем, мили - тоя пасквил geopolitika.eu да го сменяш:) Много е outdate бре.:)) Ти кога я прочете там:)? На 13.08 когато са я публикували бре мили:) Или по късно? Да те светна само.. това пасквилче го четох още в началото на Април някъде:) ето ти оригинала http://usawatchdog.com/putin-has-nuclear-economic-bomb-jim-sinclair/ .. :)))) Виж кога е публикувано.. :) Още тогава едва го изчетох ( признавам нямах нерви да гледам видеото), само като му четох на този предсказанията как златото още тази година щяло да удари 2000$. а до няколко години и 50 000$ за унция ми стана ясен:) Но все пак си направих труда да поразровя за него още тогава ::)) Хаха.. чакай че ме напушва пак смях :)) Та.. след малко ще ти пиша за него..Само да кажа.. годината свърши, а златото дори и не е на път да помирише 2000$:) Та смятай къв пророк е :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
Мили страхо, Скъпи Приятелю - извинявай, че досега те наричах глупав, ***, глупче, смехурко и всякакви други иронични и подигравателни епитети. Не съм бил прав. Бил съм в грешка. Надценявал съм те. Хахахахах човек... Ти не си ***. Ти не си глупав.. Ти си тотален *** и *** бе !!! Ти с мозък не на шимпанзе, ами на колибри бре. Досега смятах, че internet-a, е топ *** на този сайт, но от днес те обявявам за категоричен, пожизнен и неоспорим носител на тази титла:))) Хахах.. ще се побъркам.. geopolitika.eu ли ти е източника на знания бре??? Ти сериозно ли??? Божеее:)) А изгърмелия трейдър на злато Джим Синклер ли ти е "сред най известните американски финансисти""" бре хахаха. Какви тогава са според теб Пол Волкър, Карл Айкан, Бъфет - те тогава тр. да са некви сополиви пионерчета а:)) хахах .. Ще ме умориш момче..:) Чакай да си направя едно кафе.. и изпуша една цигара и сядам да те почвам:)) Макар, че бая има да се чудя от де да те почна предвид малоумията дето си нацвъкал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
хаха :)) Прав сте:) Май и двете:))) Чудя се дали да му отговоря:) Ама май ще:)) На почивка съм в едно прекрасно райско местенце, но часовата разлика ме мори яко и тъкмо ставам, а още е едва 5 сутринта.. Има два часа до закуска..и поне 3 докато стане време за плаж.:) Та ще се позабавлявам малко :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 1
Ironhorse
преди 9 години
Или сте с много здрави нерви или се забавлявате искрено.Аз с *** не споря, все пак опонентът трябва да има мозък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Къде се покри Гоше? Четеш ли? Чети, чети и отговори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още