IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран няма да подпише споразумение за замразяване на добива на петрол

Иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане няма да участва в срещата на петролодобивните държави в катарската столица Доха на 17 април

17:48 | 15.04.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Иран никога няма да подпише подготвящото се в Доха споразумение за замразяване на добива на петрол, заяви днес пред агенция ИРНА говорителят на иранското министерство на петрола Акбар Нематолахи, информират ТАСС и БТА.

Той съобщи, че иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане няма да участва в срещата на петролодобивните държави в катарската столица Доха на 17 април.

Министърът обяви позицията на Иран при двустранни и многостранни срещи както със страни, влизащи в ОПЕК, така и с държави извън картела, и Иран никога няма да подпише подготвящото в Доха споразумение, отбеляза Нематолахи.

Министрите на страните производителки на петрол, включително на най-големите износители - Саудитска Арабия и Русия - планират да обсъдят в Катар възможността за замразяване на добива с цел да бъдат стабилизирани цените на „черното злато“.

В Доха ще присъства представителят на Иран в ОПЕК Хосейн Каземпур Ардебили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
И правилно ! Докато другите си пълнеха гушите на дебелите цени , тея бяха у фризера !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още