IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортното министерство подготвя за концесия всички пристанища по Дунав

В момента се правят анализи за целесъобразността на евентуални процедури

12:05 | 11.11.16 г.
<p>
	Министърът на транспорта Ивайло Московски.<em> Снимка: БТА</em></p>

Министърът на транспорта Ивайло Московски. Снимка: БТА

Транспортното министерство в момента работи по правни анализи за евентуалното отдаване на концесия на всички пристанищни терминали по р. Дунав.

Това става ясно от писмен отговор на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на въпрос на депутата Петър Петров от Българския демократичен център. Отговорът е публикуван на сайта на Народното събрание.

В момента единствено за пристанищния терминал Видин-юг има открита процедура за концесия за период от 35 години, припомня Московски в отговора си.

Анализи се правят за пристанищните терминали Видин-център, Русе-изток – 1, Русе-изток – 2, Русе-запад и Зимовник – гр. Русе.

Ако анализите покажат, че е законосъобразно и целесъобразно пристанищните терминали да се отдадат на концесия, процедурите ще бъдат стартирани.

Това няма да е първият опит за отдаването на портовете на концесия. Предишните опити обаче не бяха успешни заради липсата на интерес след кризата.

Към момента на концесия са отдадени пристанищата Лом, Видин-север заедно с фериботния комплекс и Никопол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още