IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връщането на доверието в добрите брокери е мисията на Imoti.net през 2017 г.

Обявихме война на фалшивите обяви още преди години, припомни мениджърът на сайта Снежана Стойчева

12:39 | 13.02.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Платформата с най-качествени онлайн обяви за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, започва информационна инициатива „Доверен брокер“. Чрез серия от видеоматериали с участието на експерти, брокери, представители на браншовите организации и ресорни журналисти, инициативата ще помогне на потребителите да разпознават коректните и добри професионалисти - тези, на които всеки може да се довери във важния момент на избор на дом, офис или друг вид имот.



„Imoti.net е сайт с традиции в утвърждаването на коректните практики в рекламата на недвижимите имоти. Обявихме война на фалшивите обяви още преди години. По-трудно обаче е идентифицирането на некоректните брокери. Ние като потребители подхождаме или прекалено доверчиво към посредника, или отхвърляме помощта му изцяло, но и в двата случая рискуваме да станем жертва в сделка с имот. Чрез инициативата „Доверен брокер“ ще помогнем на потребителите да правят информиран избор във важния момент на една дългосрочна инвестиция“, коментира Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net. 

Как да се предпазим от псевдоброкери е темата на първото видео. Консултантът по недвижими имоти Мариян Гяурски, Примо +, представя наръчник от 13 въпроса и препоръки, които да ориентират потребителите дали при избора на имот до тях стои коректен и професионален посредник. Коя е компанията, която брокерът представлява, къде се намира офисът й, колко служители работят там, какви обучения провежда тя за своите служители, какво мотивира брокера да се занимава с недвижими имоти, работи ли с колеги на пазара, наясно ли е с текущата ситуация на пазара на имоти, с колко имота работи в момента, как популяризира имотите си? Това са част от темите, които експертът засяга. 

Каузата „Доверен брокер“ е в синхрон с цялостната мисия на Imoti.net да създава и подкрепя инициативи, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите. От 2015 г. медията организира и Годишни награди на Imoti.net, които отличават най-добрите професионалисти сред агенциите и брокерите в бранша. Срокът за регистрация е 22 февруари, а церемонията по награждаване ще се проведе в края на март. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
pepince
преди 7 години
Реално няма никаква полза от посредник (брокер) при търсене на жилище под наем, само се набутвате с комисиона 50% от цената на 1-вия наем. В тези интернет времена и 100-тици сайтове за обяви, всеки може да намери каквото търси в рамките на 2-3 дни. ..ако има предлагане, разбира се, а брокерската мафия да вземат да се хванат и да построят нещо :) вместо да чакат само на комисион, да видят как се строи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
SA
преди 7 години
Не знам каква война сте обявили на фалшивите обяви, но преди 3 години като търсих жилище под наем, се оказа, че 95% от обявите на сайта ви бяха такива. След две седмици ми писна и реших вместо да наемам, да пътувам всеки ден. Сайтът ви е добре направен, но е безполезен с толкова много спам от лъжливи обяви вътре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
naydenova
преди 7 години
Интересна инициатива, дори похвална, поздравления за хората, които са я измислили. Дали точно тези 13 въпроса са най-подходящите. Моят отговор е "Не". Въпрос 2 - "Колко служители работят във фирмата?" Каква е връзката между броят на служителите и качеството на услугата, която са предлага. Въпрос 3 - "С какво компанията се отличава от всички други на пазара?" Почти няма агенции за имоти, които да са специализирани в определен вид сделки. Въпрос 4 - "Какви обучения провежда фирмата за своите служители?" Клиентът няма как да провери верността на отговора на този въпрос, както и не може да провери компетентността на брокера. Въпрос 5 - "Защо брокерът се занимава с недвижими имоти?" Въпрос характерен за интервю за работа, но до колко отговорът би бил от полза за клиента. Въпрос 6 - "Работи ли с колеги?" Добър въпрос, но може ли клиентът да провери верността на отговора? Въпрос 7 - "Какъв е пазарът на имоти в момента?" Всеки отговор би бил верен, защото клиентът нищо не разбира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Те такова животно в БГ не е имало никога - и сега нЕма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още