IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският обмен между Турция и Русия расте с 28% през първото полугодие

Според руския министър на енергетиката Александър Новак двете страни имат перспективи за сътрудничество във всички сфери на икономиката

12:10 | 18.08.17 г.
<p>
	<em>Руският министър на енергетиката Александър Новак. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Руският министър на енергетиката Александър Новак. Снимка: Архив Ройтерс

Търговският обмен между Турция и Русия през първото полугодие на тази година е нараснал с 28%, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак в реч на Измирския международен панаир, съобщи ТАСС. 

"Ръстът на стокообмена е 28% през първото полугодие", каза Новак, който е съпредседател на междуправителствената комисия на двете страни за търговско сътрудничество.

По думите му двете страни имат перспективи за сътрудничество във всички сфери на икономиката. Той отбеляза, че особено силни са перспективите в сферата на инвестициите, в това число благодарение на създаването на съвместен инвестиционен фонд. 

Най-старият международен панаир в Турция - този в Измир, днес отваря врати за посетители. Тази година Русия участва в панаира като страна-партньор. Руската делегация се състои от около 300 участници.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още