IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хранилището в Чирен ще снабдява с газ потребителите, докато се ремонтира мрежата

"Газпром" започва планирани ремонти по транзитните газопроводи

16:24 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: МЕ</em></p>

Снимка: МЕ

„Газпром“ и операторите на мрежите от балканското направление, включително и „Булгартрансгаз“, съгласуват график за ремонтни работи по транзитните газопроводи от балканското направление, информира Българският енергиен холдинг (БЕХ)

Това ще доведе до изменение на режимите за доставка на природен газ. Засягат се страните, транзитиращи и потребяващи природен газ в Украйна, Молдова, Балканския регион и Турция.

Ремонтните дейности ще продължат 96 часа и ще бъдат проведени в периода 8:00 часа на 29 август – 08:00 часа на 2 септември 2017 г.

Ще има промяна в разполагаемия капацитет на следните входно/изходни точки:

- Кулата/Сидирокастро – вход / изход;


- Кюстендил/Жидилово – изход;
- Странджа/Малкочлар – изход;
- Негру Вода 2, 3/ Кардам – вход;
- Негру Вода 1/ Кардам – вход.

„Булгаргаз“ е уведомил браншовите организации на клиентите и топлофикационните дружества за извършването на ремонтните дейности.

С цел осигуряване на необходимите количества природен газ за битовите и индустриалните потребители в България "Булгаргаз" ЕАД е заявил пред "Булгартрансгаз" ЕАД добив на природен газ от хранилището в Чирен в размер на 3,4 млн. куб. м. на ден.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още