IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация София иска лиценз за търговия с електроенергия

Плановете на дружеството са да продава ток на свободния пазар от 2017 г.

12:48 | 18.04.16 г.
Топлофикация София иска лиценз за търговия с електроенергия

Заявление за издаване на лиценз за търговия с електроенергия е подала "Топлофикация София" до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). От информация на сайта на регулатора става ясно, че искането ще бъде разгледано по време на открито заседание на 20 април.

От доклада на работната група по искането става ясно, че дружеството отговаря на изискванията в законодателството за търговец на електроенергия и има нужната техническа и материална осигуреност за сключване на сделки с електрическа енергия.

След преминаване на нужните обучения "Топлофикация София" ще има и необходимия брой квалифициран персонал, който да отговаря за договарянето на количества и цени по сделките с електроенергия, за изследване на характеристиките на енергийното потребление на големи индустриални компании, както и да изготвят графици и портфейли от договори за нуждите на конкретни клиенти.

От дружеството са изготвили бизнес план, според който се очаква ръст на продажбите и на приходите от продажби на електроенергията до 2020 година. Конкретните цифри обаче са заличени в доклада на енергийния регулатор.

Топлофикационното дружество, което произвежда и електрическа енергия по комбиниран способ, предвижда да продава ток на свободния пазар от 2017 година.

Според преценката на работната група към КЕВР при изпълнение на записаното в бизнес плана Топлофикация София ще успее да си осигури нужните финансови средства за извършване и на дейността търговия с електроенергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още