IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцки хотелиери опитват да привлекат местните туристи

Браншовите асоциации от островите Лесбос, Самос, Кос, Лерос и Хиос предлагат 50% отстъпка за гърци

20:42 | 18.08.16 г.
Гръцки хотелиери опитват да привлекат местните туристи

Хотелиерите на островите Самос, Лесбос, Хиос, Кос и Лерос опитват да привлекат гръцките туристи с примамливи оферти. Тези острови са най-засегнати от бежанската вълна от Турция, припомня Ana Mpa.

От 20 август до края на октомври, гърците, които решат да почиват на тези острови, ще получат 50% отстъпка. По този начин хотелиерите ще се опитат да спасят сезона, който е сериозно засегнат от бежанската вълна.

Мярката ще бъде изпълнена в сътрудничество с гръцкото Министерство на туризма. Като част от усилията на ведомството да привлече повече туристи към островите в Егейско море бяха организирани журналистически турове и обиколки за туроператори, както и бяха подготвени промоционални програми за големите туристически компании.

Данните за туристическия сектор през юли върнаха оптимизма, че сезонът може да подобри рекордите. Споредгръцката туристическа федерация (SETE) резервациите в последния момент се оказаха спасителни за туризма в Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още