IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей отказа да каже дали ще подаде оставка, ако загуби места в парламента

Институтът YouGov прогнозира, че тя ще изгуби 20 места и необходимото ѝ мнозинство от 17 места в 650-членната Камара на общините

20:54 | 31.05.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей не отговори на репортер, който попита дали ще подаде оставка, ако загуби места в парламента на изборите на 8 юни, предаде Ройтерс.

В ярък контраст с допитванията, които в последните седмици показваха, че Мей е на път да постигне съкрушителна победа на изборите, институтът YouGov, прогнозира, че тя ще изгуби 20 места и необходимото ѝ мнозинство от 17 места в 650-членната Камара на общините, за да управлява самостоятелно.

Запитана на предизборна проява дали ще подаде оставка, ако партията ѝ загуби места, Мей заяви: "Има само едно допитване, което е от значение, и то е това на 8 юни".

"Колкото до това допитване, хората са изправени пред съвсем ясен избор кой да бъде премиер, кой да води Обединеното кралство в преговорите за Brexit, кой има план за това и решимост да постигне най-доброто споразумение", каза тя.

От скучни британските избори станаха драматични, след като допитванията показаха намаляване на разликата между консерватори и лейбъристи, а едно дори предрича, че никоя партия няма да спечели мнозинство, отбелязва Асошиейтед прес.

Всички социологически компании, независимо от използваната от тях методика, установяват засилена подкрепа за лейбъристите и известен спад в подкрепата за консерваторите, каза експертът Джон Къртис.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
red6
преди 6 години
Тая е същия баламурник като Камерън - не знае какво да прави, решава да проведе избори уж да утвърдят властта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
boyanpa
преди 6 години
Да пращат бързо Цветанов да организира кампанията. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
v_tin
преди 6 години
Само бат бойко е такъв *** да подава оставка защото не го били харесвали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още