IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел обеща германското правителство да увеличи още инвестициите

Федералното правителство вече е заделило допълнително пари за пътища, каза канцлерът

20:44 | 16.07.17 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че правителството й вече е увеличило инвестициите и че липсата на пари не е проблем. Така тя отхвърли критиките на нейния конкурент за канцлерския пост - лидера на германските социалдемократи Мартин Шулц, предаде Ройтерс. 

По-рано днес той я упрекна, че е пренебрегнала инфраструктурата на страната.

В момента не можем да харчим парите, които имаме, каза Меркел в интервю за обществената телевизия А Ер Де, обръщайки внимание на проблеми с планирането и капацитета в строителния сектор, както и на някои трудности на регионално равнище, информира БТА.

Меркел посочи, че федералното правителство вече е заделило допълнително пари за повече инвестиции в пътища, дигитализация и образование в средносрочните си бюджетни планове. "Имаме още много да вършим в това направление," допълни тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 0
skameykin22
преди 6 години
От Русия на Путин трябва да стоят настрана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 5
bgMan
преди 6 години
Не харесвам нито един диктатор. Нито пък харесвам подли русофили продаващи народа и страната си като поп Кръстьо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Трябва да си доста интелектуално ограничен за да виждаш Турция като победител в каквото и да е.На Турция и предстои разцепване ако Ердоган не си отиде скоро от този свят. Може единствено да се опита само да прави пакости на съседите си но няма да е за дълго и в никакъв случай няма да бъде оставена да победи когото и да било.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
А ти Ердоган май по аресваш ... ако се съди по гневната реакция. Кириак Стефчов май ше излезеш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 6
Dimat
преди 6 години
До бгМан:За исторически патологичен ***,като теб и западен слуга до невменяемост е невъзможно да разбере иронията вложена в казаното от мен!А иронията,*** е,че сами се натресохме пред ситуацията да избираме между Сцила и Хрибда!Ако вменяваш,какво значи това! Изпаднем ли от разпадащата се империя,наречена ЕС(евфемизъм за Четвърти райх),ограбении,с загубени повече от 2 млн. от най-дейното нааселение,без икономика,без армия,ние практически нямаме държава!Това състояние на нещата безмозъчни *** като теб не могат да проумеят!Така наречената "държава" България е в положение многократно по-лошо от това след ПСВ!!!Вдяваш ли нещо или си мислиш,за мизерните просяци,като мен?!А в такова положение,"държавата" ни е в положение на диктат от страна на победителите.Я кажи,"умнико",в така създалата се ситуация,виждаш ли други победители,освен Русия и Турция?Даже,не "победители" ,целите Балкани са им поднесени на тепсия,в положение страните да се натискат към даден господар!Иначе,п
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Путин не е християнин а и няма да излезе от него по-добър господар от когото и да било друг поробител.И тая работа с просителската делегация.... вие ще си останете патологично пр-о-с-т-и.И без просителска делегация руснаците ще си защитават собствеността в България - все пак става дума за Лукойл-а, 300 000 руски собственици на недвижими имоти и над 2 000 000 декара българска земя, която руската държава е изкупила през фирмата Ромфарма.За мизерници просяци като теб никой няма да си прави труда, още по-малко пък шовинистичния руснак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
И немците ли инвестират в пътища?Поне тоя път руските танкове по-бързо и лесно да стигат до Берлин. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Те некои са ги ушили отдавна ...само ше ги извадат от нафталина .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 10
Dimat
преди 6 години
Щом и тези стигнаха до асфалта,пишете ги за отписани!За асфалта се хващат държавите изчерпали всякакви други механизми за развитие!Практиката е показала,че само една Америка се е измъкнала от батака по този начин и то благодарение на това,че е станала световна банка!Всички други държави са си останали на кота асфалт!Значи,идва краят на Четвъртия райх!Време е да си шием фесове,или да подготвим просителска делегация до Путин,та белким го смилим,че е по-добре християнски,пред мюсулмански господар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още