IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Островът обяви подробности по бъдещия си план за инвестиции в инфраструктурата

Планът включва проекти за рекордните 500 млрд. паунда

13:26 | 05.12.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Британското правителство публикува бъдещия си план за инвестиции в инфраструктурата, който представя детайли по проекти за рекордните 500 млрд. паунда (634 млрд. долара), планирани да бъдат осъществени през следващите години, съобщава Bloomberg.

С държавни инвестиции ще се финансират около 40% от бъдещи проекти, като миналия месец финансовият министър Филип Хамънд обяви планове за създаването и на National Productivity Investment Fund на стойност 23 млрд. паунда, обяви финансовото министерство в понеделник.

Проектите включват тунела на Темза Thames Tideway Tunnel, инсталирането на интелигентни измервателни уреди и ремонт на магистрала в Източна Англия.

„Това е ясно доказателство за абсолютния ни ангажимент да гарантираме, че инфраструктурата ни е готова за бъдещето“, пише главният секретар на финансовото министерство Дейвид Гок в изявлението. Това стои „в центъра на нашите амбициозни планове да стесним разликата в производителността и да изградим справедлива икономика за всички“.

Частните инвестиции допринасят за около половината от бъдещите проекти до 2020-21 г., които варират от транспорт и широколентов интернет до защита срещу наводнения и жилищно настаняване, пише министерството на финансите.

Подобряването на производителността чрез таргетирани инвестиции е основната цел, очертана от Хамънд в есенното му изказване от 23 ноември, в опит да подготви британската икономика за бъдещи шокове от Brexit. Той обяви увеличение на заемите, за да се финансират разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още