IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От основните европейски индекси само лондонският FTSE записа спад

Най-незадоволително беше представянето на сектора на основните ресурси, който изтри 1,47% от стойността си

19:33 | 29.11.16 г.
От основните европейски индекси само лондонският FTSE записа спад

Европейската борсова сесия приключи с ръстове, като от основните индекси само лондонският FTSE записа спад, съобщи CNBC. Инвеститорите следят цените на петрола преди срещата на ОПЕК в сряда и очакват референдума в Италия в неделя, на който населението ще гласува дали да се промени конституцията така, че да се ограничат правомощията на горната камара на парламента.

Паневропейският индекс Stoxx 600 записа повишение от 0,25%. Най-незадоволително беше представянето на сектора на основните ресурси, който изтри 1,47% от стойността си.

Банковият сектор добавя 0,6% към стойността си след новините, че Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да увеличи покупките си на италиански облигации, за да контролира евентуална волатилност след референдума.

Акциите на редица петролни и газови компании поевтиняха с близо 1% в навечерието на срещата на ОПЕК във Виена в сряда.

Акциите на германския авиопревозвач Lufthansa се върнаха на положителна територия след като рано сутринта поевтиняха заради твърденията, че съдилища са отхвърлили искането на компанията да блокира следващи стачни действия от страна на синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още