IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия официално удължи забраната за внос на храни от Запада до края на 2018 г.

Мярката е в отговор на удължените санкции от страна на Европа, САЩ, Канада, Австралия и други страни към Москва

15:04 | 05.07.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руското правителство одобри постановление, с което забраната за внос на храни от Европа и другите страни, налагащи санкции срещу Москва - САЩ, Канада, Австралия и др., се удължава до 31 декември 2018 г. Документът е публикуван на сайта на кабинета.

Постановлението е изготвено в изпълнение на указа на президента Владимир Путин за удължаване на ответните санкции на Русия към Запада.

Първата забрана за внос на селскостопански стоки, месни и млечни продукти беше наложена на 7 август 2014 година. По този начин Москва отговори на санкциите, налагани от западни държави във връзка с анексирането на Крим и неизпълнението на Минските споразумения.

Забраната беше продължена на няколко пъти и трябваше да изтече в края на 2017 година.

Ембаргото засяга храни от Канада, Австралия, САЩ, ЕС, Норвегия, Албания, Исландия, Украйна, Черна гора и Лихтенщайн. Мерките са специфични за всяка от страните на базата на "свързаността им с режима на санкции срещу Русия", пише още в правителственото постановление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 6
Спящият бик
преди 6 години
Протекционизъм, национализъм... - все политики от нафталина, Импе! Но всеки народ си заслужава управниците. А тоя, който почита на първо място Сталин като най-великата личност в историята - не заслужава нищо по-добро от Путин. Жалко за Русия, комунистите и разказаха игричката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още