IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия забранява вноса на всякакви месни продукти от Полша и Литва

Остава и забраната за внос на свинско месо от целия ЕС, наложена заради появата на вируса на африканската чума в Общността

12:04 | 02.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия забранява вноса на всякакви месни продукти от Полша и Литва

От 7 април ще бъде забранен вносът на всички видове месни продукти от Полша и Литва, съобщи ИТАР ТАСС като се позовава на източник в руските ветеринарни служби. Забраната ще важи до приключване на инспекции, които руските власти са предприели в полски и литовски месокомбинати.

От Россельхознадзор уточняват, че причината за ограниченията са „неконструктивните позиции на страните при преговорите по въпросите на безопасността на месните продукти“. Преговори са били водени в края на миналия месец.

Заради наличието на болестта африканска чума по свинете Русия забрани вноса на свинско месо и месни продукти от целия ЕС. Производителите от Полша и Литва имат производствен цикъл, който може да замени един продукт с друг и така в продукти, за които е описано, че са птичи, може да се съдържа свинско месо, убедени са руските ветеринари.

Ведомството отбелязва още, че топлинната обработка не винаги унищожава вируса на африканската чума и така инфекцията може да се разпространи на територията на Русия и чрез готова продукция.

Припомняме, че в края на януари в Литва се разрази епидемия от африканска чума по свинете, а Русия забрани вноса на свинско месо от целия ЕС, за да не бъде пренесена заразата. Няколко седмици по-късно вирусът се появи и в Полша. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
pdmarinov52
преди 10 години
Нашето правителство да не се прави на ербап със санкциите срещу Русия, а сега да се възползва от момента да възстанови икономическите връзки.Крим се нуждае от вода- можем да предложим наша минерална вода .Ето и пазар за месо се отваря.Трябва да се действа.ЗАщото други ще ни изпреварят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още