IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щайнмайер: ЕС попадна в зона със силни турбуленции

Общността е заплашена от разпад, предупреждава германският външен министър

14:09 | 24.10.16 г. 2
<p>
	Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка:<em> архив Ройтерс</em></p>

Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: архив Ройтерс

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер предупреди, че ЕС минава през турбуленции и съществува риск от разпад на общността. Според него ценности, които от десетилетия са смятани за задължителни в Европа, сега са поставени под съмнение.

„Финансовата криза, бежанската вълна към Европа и шокът от референдума във Великобритания изпратиха Европейския съюз в зона със силни турбуленции“, коментира той пред Süddeutschen Zeitung.

По негови думи в момента и популистки десни партии се опитват да се възползват от ситуацията, което допълнително ще разклати сигурността на ЕС.

Щайнмайер анонсира и обиколка в Германия, на която германското външно министерство ще дискутира с обществеността бъдещето на ЕС. „Искаме да се срещнем с критиците и да разберем какво е правилно и какво не е наред с Европа“, обясни още той.

От октомври 2016 година до март 2017 година ще бъдат проведени 30 срещи между представители на германското външно министерство и обществото, допълва още изданието. Ще има дискусии, които ще се проведат в съседните държави, които са част от ЕС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Искаме да се срещнем с критиците и да разберем какво е правилно и какво не е наред с Европа, обясни още той.Требе да си одите , не Европа и писнА от вас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
abdul
преди 7 години
Май само той е изненадан. :-DДeбил..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още