IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов настоя приходите от митниците да надхвърлят 1,5 млрд. лв.

В Свиленград беше открита пречиствателна станция, изградена по ОП "Околна среда"

13:11 | 26.04.15 г. 3
Бойко Борисов настоя приходите от митниците да надхвърлят 1,5 млрд. лв.

Министър-председателят Бойко Борисов настоя приходите от митниците за годината да надхвърлят 1,5 млрд. лв. Той каза това днес пред журналисти в Свиленград, предаде БТА.

Премиерът отбеляза, че въвежда мерки в граничните и митническите служби, които трябва да допринесат за по-високите приходи. Борисов смята още, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари". "Всяка сряда гледам приходите и по приходите разбирам работят ли добре или не", добави той.

Във връзка с очаквания засилен поток от бежанци Борисов смята, че "трябва да си стабилизираме границите и да се ударят каналджиите тежко". Той добави, че и армията ще помага, както и че продължава изграждането на съоръжението по границата. 

По думите му не правим ограда, а "малко заграждение", което да ограничава възможността за навлизане на зарази по животните.

Премиерът, министърът на околната среда Ивелина Василева и кметът на Свиленград Георги Манолов откриха пречиствателна станция за отпадни води. На церемонията присъства и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Съоръжението е изградено по проект за модернизация на канализационна мрежа, финансиран от оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013". Безвъзмездната помощ по проекта е 46 млн. лева. Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души. С реализацията на проекта ще се предотвратят загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води.

При откриването на съоръжението министър-председателят изрази удовлетворението си от добрата работа на екипа, осъществил проекта. Той посочи, че това е най-голямата инвестиция в района.

Борисов добави, че се очаква тази година да бъде завършено изграждането на автомагистрала "Марица" - при благоприятни климатични условия, както и строителството на високоскоростната железопътна линия до Свиленград.

Премиерът каза още, че на селските стопани, които изгубиха животните си при наводненията и снежното бедствие, са били осигурени помощи общо за над 800 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Че да е казал къде ще отидат тези приходи? Избори идат, значи ще отидат "по целесъобразност", "у лево",както е прието да се казва в бандите. Нали "държавата е лош стопанин"... Особено с тия клептократи начело.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Именно. Нали уж властта е у него?Прочее, защо ли имам усещането за деж-а-ву? Не са ли показвали много пъти по телевизията умни чичковце да казват че, ако МФ прибере и вкара в бюджета ВСИЧКИ законно дължими митнически сборове - без да ги източват хора, /отново?/ близки до властта - , тяхната сума би трябвало да бъде в пъти по-висока от въпросната цел на Боко? Или народът се бори за контрол на корупцията, вместо за нейното заличаване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
fortiss
преди 8 години
Какво означава НАСТОЯ??? Нали той трябва да го направи заедно с подчинените си!?!? Или като настоява и то ще стане от небето???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още