IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизира се работата по училищните схеми за доставка на плодове и мляко

Приета е обща наредба за двете схеми, която ще улесни доставчици и администрация

14:35 | 20.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерският съвет одобри Наредба за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения –  „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

За улесняване на прилагането им и с цел осигуряване на ефективно и целенасочено използване на фондовете на ЕС двете училищни схеми се обединяват в единна схема, чието задължително прилагане стартира от учебната 2017/2018 година, съобщават от пресцентъра на правителството. 

С приемането на обща наредба се определят правилата на единно прилагане на двете сходни по своята същност схеми. Постига се плавен преход към обединената схема и се оптимизира редът и условията по нейното прилагане, посочва се в мотивите към решението.

Схемата „Училищен плод“ се прилага успешно в страната ни от 2010 г. Изпълнението й получава положителен обществен отзвук и броят на участващите нараства всяка учебна година. Схемата „Училищно мляко“ се прилага в България от 2009 г. В резултат на приложения през 2015 г. нов подход и осигуреното национално финансиране, интересът към нея се повиши многократно, отчита правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още