IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple стартира програма за замяна на стари устройства срещу iPhone в Китай

Инициативата ще следва стъпките на модел, който показа успех в САЩ

17:21 | 26.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple стартира програма за замяна на стари устройства срещу iPhone в Китай

Apple планира да представи програма за замяна на стари устройства срещу iPhone в Китай, след като стартира такава в САЩ, която подкрепи продажбите ѝ в страната, твърдят пред Bloomberg запознати със случая източници.

Потребителите ще могат да вземат по-стари модели iPhone от магазините на Apple в Китай на кредит срещу продукти на компанията, коментират пожелалите анонимност източници.

Foxconn Technology Group ще купи и препродаде телефоните в рамките на програмата. Натали Керис, един от представителите на Apple, не отговаря на запитванията за коментар. От своя страна от Foxconn отказват да коментират случая.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че Китай е напът да надмине САЩ, превръщайки се в най-големия пазар на компанията. Кук работи за удвояването на броя на магазините в континенталната част на Поднебесната империя, Хонконг, Макао и Тайван до средата на следващата година.

Търсенето на по-големи телефони iPhone в Китай доведе до генерирането на рекордна печалба за четвъртото тримесечие на миналата година в размер на 18 млрд. долара.

Новият план на компанията за Китай следва експанзията на подобна кампания, която стартира през 2013 г. в САЩ, където гигантът от Купертино за първи път започна да приема устройства, които не са на Apple.

„Това със сигурност доведе до увеличение на продажбите“, твърди Роджър Ентнър, анализатор на Recon Analytic. Според експерта половината от хората, закупили iPhone в САЩ през последното тримесечие на 2014 г., са взели устройството в замяна на по-стар телефон.

Уговорката с Foxconn задълбочава връзката на Apple с нейния най-голям доставчик, който генерира повече от половината си приходи благодарение на производството на iPhone, iPad и MacBook.

Предвижда се старите устройства да бъдат предавани в ръцете на Foxconn, която да ги ремонтира, ако е необходимо, а след това да ги продава в своите сайтове за електронна търговия eFeihu и FLNet. Част от устройствата ще бъдат продавани и през онлайн магазина на Alibaba Group Holding – Taobao.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още