IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple придоби стартиращата компания FoundationDB

Фирмата от Вирджиния ще даде на Apple достъп до технология за бързо опериране с големи бази данни

16:20 | 25.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple придоби стартираща компания, която разработва бързо опериращи бази от данни. Сделката е знак, че технологичният гигант може да търси начини да предоставя услуги като iMessage много по-ефективно, пише Wall Street Journal.

Компанията, основана от Стив Джобс, постигна споразумение да придобие базираната във Вирджиния FoundationDB. Последната разработва технология, свързана с базите данни, която има задачата да обработва големи обеми от дигитални данни изключително бързо. Такива технологии са полезни за компании, които работят с изключително много информация.

Говорителят на Apple потвърди сделката с официално изявление след приключване на придобиването.

„Apple от време на време купува малки технологични компании и като цяло не обсъждаме нашите цели и планове“, обясни говорителят. Представителите на FoundationDB не са открити за коментар.

Питър Голдмачър, бивш анализатор от Wall Street, който работи за Aerospike Inc., един от конкурентите на FoundationDB, заяви, че тази технология за бази данни позволява на компаниите да обработват информация с много по-висока скорост, без да имат типичните огромни разходи за компютърни сървъри и да е необходимо хора да ги управляват.

Според експерта технологията на FoundationDB може да увеличи ефективността на някои услуги на Apple, включително на iMessage, която доставя текстови съобщения, както и на iAD, която служи за позиционирането на дигитални реклами в мобилни устройства.

Финансовите параметри на сделката не са известни.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още