IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei се превръща в конкурент на Apple във високия клас телефони

Компанията представи нов телефон на IFA

18:20 | 02.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската компания Huawei Technologies представи новия си смартфон, с който навлиза в сегмента на високия клас устройства, доминиран от Apple и Samsung Electronics, предава Ройтерс.

Устройството носи името Mate S и беше показано на най-голямото европейско изложение за потребителска електроника IFA в Берлин. Телефонът има 5,5-инчов екран и 13-мегапикселова камера, като работи с технология за разпознаване на пръстови отпечатъци.

Huawei заяви, че това е един от първите смартфони, включващи дисплей с технологията Force Touch, която отговаря за разпознаване на силата на натискане на екрана и позволява пускането на някои функции чрез подобни команди.

Apple също се очаква да представи своя нов iPhone с технологията Force Touch през следващата седмица.

Миналия месец Huawei стана третият най-голям производител на смартфони в света по продажби според Gartner. Компанията успя да изпревари китайския си конкурент Lenovo и има за цел да стане първата китайска фирма, която е продала повече от 100 млн. смартфона през тази година.

Но тя все още е доста зад Samsung, която има 21,9% пазарен дял през второто тримесечие, и Apple, която има 14,6% дял. Делът на Huawei нарасна до 7,8% от 5,4% през първото тримесечие.

Новият телефон на компанията ще се продава за 649 евро и може да бъде сравнен с високия клас устройства като моделите iPhone 6. Премиум версията ще струва 748 евро, посочват от Huawei. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още