IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как технологичните компании посрещнаха 1 април

Google превърна Maps в Groovy Maps, а Samsung се шегува с представяне на Galaxy S8

08:06 | 01.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пегман днес е с диско прическа и брада, както и с класически дискотечен лилав костюм от 70-те.</p>

Пегман днес е с диско прическа и брада, както и с класически дискотечен лилав костюм от 70-те.

Отново е 1 април и отново, както обикновено, Google приготви нещо различно, като сега преобрази своята картова и навигационна услуга Google Maps в духа на диско културата от 70-те години. Само за днес услугата дори е преименувана на Groovy Maps.

Ако влезем в нея, също ни чакат изненади. Човечето, което се движи в Street View и което може да местим, известно с името Пегман, днес е с диско прическа и брада, както и с класически дискотечен лилав костюм от 70-те. В мобилното приложение има и възможност да се посети т.нар. Funky Town. Профилът на Maps в Twitter също е преобразен с дискотопка като лого на картите. Той публикува различни диско рефрени, тематични гифчета и друго закаличво съдържание.

 

Засега изглежда, че това е всичко от компанията за първи април, но ако се доверим на историята, знаем, че компанията винаги добавя много скрити възможности, които се откриват от по-наблюдателните потребители.

 

Преди две години Google отиде далече, превръщайки Google Maps в играта Покемон. Потребителите трябваше да открият всички 151 покемони и в замяна получаваха специални визитни картички.

Миналата година пък можеше да се играе играта Pack-Man в Google Maps.

Сред другите първоаприлски шеги на компаниите интересна е Voda-Drone на Vodafone. Телеком компанията обяви, че ще пусне в продажба дронове, които пък ще увеличат покритието ѝ в Австралия до 97% от територията.

Авиокомпанията Virgin Australia пък обяви, че пуска специална детска класа в самолетите си. Там ще могат да се возят само деца, да ритат седалките пред тях и да тичат из салона.

Oбявяването на първоаприлска шега още на 31 март обаче е нещо необичайно. А друго, освен шега, не може да бъде мистериозното число 8, което Samsung Mobile публикува в четвъртък в Twitter и Instagram.

 

 

Something big is coming tomorrow. #TheNextGalaxy

Ein von Samsung Mobile (@samsungmobile) gepostetes Foto am

За да се объркат още повече потребителите, служителите на Samsung добавиха и думите „Нещо голямо идва утре“ с хаштага #TheNextGalaxy – слоган, който нормално е запазен за новите смартфони Galaxy. Но 100% е сигурно, че днес корейците няма да представят нов Galaxy S8, все пак самият Galaxy S7 е само на два месеца и засега няма дори слухове за наследник.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още