IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Electronics ще инвестира 7 млрд. долара в бизнеса си с чипове

Плановете са вложенията да бъдат направени в рамките на следващите три години

11:46 | 28.08.17 г.
Samsung Electronics ще инвестира 7 млрд. долара в бизнеса си с чипове

Южнокорейската компания Samsung Electronics ще инвестира 7 млрд. долара през следващите три години, за да разшири производството си на NAND чипове за памет в северозападния китайски град Сиан, предава Ройтерс.

В документи, подадени към регулаторите, Samsung твърди, че е одобрила 2,3 млрд. долара от очакваната инвестиция от 7 млрд. долара.

В началото на юли, когато Samsung обяви инвестиция от 18,6 млрд. долара в Южна Корея, компанията обяви, че ще добави производствена линия в завода си в Сиан, но не разкри какъв ще е размерът на инвестицията.

Говорител на Samsung Electronics отказва да коментира колко ще се увеличи капацитетът на производството благодарение на планираната или одобрена инвестиция.

Компанията генерира 38,3% от глобалните приходи от NAND чипове за памет в периода април-юни, сочат данни на компанията за проучвания IHS.

Китай се опитва да наложи собствени фирми за чипове за памет, но вероятно ще бъдат нужни няколко години преди те да започнат да се конкурират със сегашните компании, твърдят анализаторите.

Samsung Electronics заяви, че бумът на чиповете за памет, който доведе до рекордната ѝ печалба през второто тримесечие, вероятно ще продължи и през тримесечието от юли до септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още