IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на ДАНС и Прокуратурата затвори граничен пункт Лесово

Задържани са две смени митнически служители

11:31 | 02.11.14 г. 7
Акция на ДАНС и Прокуратурата затвори граничен пункт Лесово

Акция на ДАНС и Върховна касационна прокуратура (ВКП) се провежда на граничния пункт Лесово, съобщи БТА.

Задържани са две смени митнически служители. Проверени са около 100 адреса.

Акцията е по сигнали на граждани, че са им искани пари от митнически служители. Това каза по телефона директорът на пресцентъра на ВКП Малина Александрова.

Образувана е повече от 5 километра опашка от тежкотоварни и леки автомобили на подхода към пункта, видя репортер на БТА.

Граничният пункт е затворен, работата на разследващите продължава.

Граничният контролно-пропускателен пункт Лесово - Хамзабейли е разположен на българско-турската граница. Пунктът свързва гр. Елхово с турския гр. Лалапаша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Пак те питам - откъде знаеш че прокуратурата няма доказателства?Там ли работиш или си един от несправедливо заклещените митничари?Или просто ги защитаваш защото този източник на нелегални приходи е много важен за ДПС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 3
Tony
преди 9 години
По подобен начин започва "овладяването на контрабандата" (ако до сега са плащали на ДПС, сега ще плащат на герб) - един правеше такива акции и казваше "ние ги фащаме те ги пускат" и после с цв.цв. направиха най-големите престъпления в мвр.Разбиването на престъпността и корупцията започва със спазването на човешките права и спазването на принципа - невинен до доказване на противното.Трябва да се спазват процедурите при разследване, за да не може:"Ако си извършил престъпление да не можеш да се измъкнеш И ако НЕ си извършил престъпление, цацаратурата да не може да ти го припише"Това е правото и хората само тогава сътрудничат, когато им е гарантирана защитата и правата.Как може да те задържат БЕЗ да ти кажат за какво???Къде е заповедта за задържане и защо не знаеш за какво си арестуван???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Искам да кажа че всяко разграждане на престъпна мрежа започва точно по един подобен начин. Хич недей да изменяш смисъла на думите ми! Не съм ти някакъв уличен безмозъчен тип.Системата на митниците трябваше много отдавна да бъде здраво пречистена от наглите корумпирани типове.Ти лично минавал ли си някога през ГКПП Лесово?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
Tony
преди 9 години
Да не би да искаш да ми кажеш, че наркокартелите от Южна Америка се обаждат точно на тези митничари, за да им осигурят Европейските пазари??? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Вие двамата преждепишещи защо си мислите че прокурата няма доказателства или че това е разграждане на държавата?Лично вас си питам - държавата България беше идентифицирана от главата на италианската мафия като един от най-големите европейски клиенти на наркокартелите в Южна Америка, та как си мислите че подобни количества хероин влизат в България и излизат за ЕС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
Пирон
преди 9 години
След дестабилизиране на финансовата система, сега тече разграждането на държавата а вече се подготвя следващият ход на тази структура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Tony
преди 9 години
Цацаратурата продължава незаконните си акции - как можеш да задършиш Човек, който изпълнява служебните си задължения БЕЗ да имаш доказателства точно срещу него.Задържането на Хора БЕЗ доказателства, с цел след като ги задържиш да търсиш такива е НЕЗАКОННО.Това е принципа -Виновен до доказване на противното, това е нарушение на човешките права.Да не забравяме, че такова "влизане" затвори КТБ, без тя да има възможност да се защити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още