IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2016 г., БВП и печалбата на банките на фокус през седмицата

БНБ ще представи информация за дейността на инвестиционните фондове през третото тримесечие

09:54 | 30.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бюджет 2016 г., БВП и печалбата на банките на фокус през седмицата

Гласуването на Бюджет 2016, печалбата на банковата система през октомври и втората оценка за икономическия растеж през третото тримесечие на 2015 г. ще приковат вниманието през новата седмица.

В понеделник (30 ноември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за цените на производител в промишлеността през октомври.

От националната статистика очакваме и годишни данни, касаещи предприятията, преките чуждестранни инвестиции, възобновяемите енергийни източници, продажби на едро и дребно по групи стоки, търговски обекти за продажба на дребно и други за 2014 г.

Българска народна банка (БНБ) ще оповести данни за дейността на инвестиционните фондове през третото тримесечие на 2015 г.

Централната банка ще представи и информация за печалбата на банковата система през октомври.

В последния работен ден от ноември Министерството на финансите ще изнесе данни за състоянието на държавния бюджет през октомври и ще представи прогнозите си за ноември.

На 30 ноември ще се проведат общите събрания на акционерите на Арома Риъл Естейт АД, Слънце Стара Загора-табак АД и Континентал Холдинг АД, което се намира в ликвидация.

Във вторник (1 декември) Народното събрание ще гледа Бюджет 2016 на второ четене.

В първия ден от последния месец за 2015 г. НСИ ще публикува данни за цените на производител в услугите за третото тримесечие.

За сряда (2 декември) няма предвидени събития.

В четвъртък (3 декември) ще се съберат акционерите на Асеновград Табак АД (в ликвидация), Арома АД и Хасково-Табак АД.

В петък (4 декември) НСИ ще представи втората си оценка за икономическия растеж през третото тримесечие, както и данни за заетостта и отработените човекочасове и производителността на труда.

В последния ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват, както винаги, седмичния доклад за своята дейност.

На 4 декември 2015 г. се навършва една година, откакто Фондът за гарантиране на влоговете в банките започна да изплаща гарантираните депозити на вложителите в КТБ. Към 27 ноември 110 345 вложители в изпадналата в несъстоятелност банка са се разпоредили с гарантираните си влогове в размер на 3 663 265 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още