IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Бъдещето на всички държави от Западните Балкани е в ЕС

България подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Македония

13:14 | 01.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

„Убедени сме, че бъдещето на всички държави от Западните Балкани е в ЕС“, заяви премиерът след срещата си с президента на Република Македония Георге Иванов, който е на посещение у нас за участие в Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Борисов е заявил готовност и желание България да окаже експертна помощ на Република Македония по конкретни въпроси, за да постигне съществен напредък по пътя си към членството й в ЕС и НАТО, съобщават от правителствената пресслужба. 

Министър-председателят Бойко Борисов е изразил последователната позиция на страната ни, която продължава да подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония.

По време на разговора Борисов е изразил и загриженост относно политическата ситуацията в съседна Република Македония.

„Смятаме, че изходът от ситуацията може да дойде само чрез диалог между всички политически партии и осъществяване на необходимите реформи в интерес на всички граждани и спазване на постигнатите договорености”, е заявил министър-председателят.

Премиерът Борисов и президентът Иванов се обявиха за бързото приключване на преговорите по двустранния договор за добросъседство и сътрудничество, което ще даде нов тласък в процеса на европейска интеграция на Република Македония.

Двамата са обсъдили и редица теми, сред които мигрантската криза и Близкия изток, 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още