IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов: Целта на комисията "Грипен" е да изчисти съмненията

Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин, заяви бившият вътрешен министър

10:20 | 07.07.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Целта на комисията „Грипен“ е да изчистим всякакви съмнения, че около сделката има нещо нагласено и некоректно. Трябва да има прозрачност, заяви в ефира на Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според него силата на демокрацията е в разделението на властите. Той изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал".

"Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на Румен Радев", каза още Цветнов.

Припомняме, че преди дни двамата размениха остри реплики относно състоянието на българските Военновъздушни сили. Държавният глава заяви, че Цветанов говори на автопилот и че "разбира от апартаменти, а не от самолети".
Именно председателят на парламентарната група на ГЕРБ предложи в края на юни да бъде създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет. 

„Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин. Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов.

“Никога не съм претендирал, че Цветанов е държавата, нито че разбирам от самолети. Искам само да бъде доказано, че българското правителство е направило правилния избор”, каза още бившият министър.

Според него следващият ход на президента вероятно ще е да даде негативна оценка на Сметната палата след излезлия доклад за нередности при събиране на средства за кандидатпрезидентската му кампания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 1
KPetkov
преди 6 години
Цвъки-цвък да вземе да каже дали Маккейн не му е звънял някоя неделя да го пита защо Ф16, американското хвърчило дето сваля по 50-60 Миг-а наведнъж е отпаднало от класацията. Локхийд сигурно са лъснали няколко бройки секънд хенд специално за българските ВВС пък ние ги отрязахме. Може ли така между натовски партньори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
sdar
преди 6 години
Мишокът Цв.Цв. отвръща на удара. А кога ще има апартаментна комисия?Интересно е колко се опитва да подцени президента ни с тона кой е пък Радев, че да го слушаме. Някак си не върви такова отношение към президента ни, който е избран от нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 5
michaelis12
преди 6 години
тъкмо и аз тва щях да напиша "Тва да не ти е Плювнналиев ве *** ...." а този каллъв Цветанов защо е на свобода и въобще е жив ?!? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Mдаа ако Плевелиев беше президент изборът щеше да е най правилният и немаше комисии да чистат нещо...истината щеше да е дибидюс гола , както иска Фери... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Ferry
преди 6 години
истината трябва да се казва ясно и открито в очите и пред всички!!!особено, когато става за парите на данъкоплатците!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още