IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Тодоров: България трудно ще промени имиджа си на дестинация за евтин туризъм

Презастроихме големите курорти и тенденцията продължава, коментира председателят на Българската асоциация на експертите в туризма

11:44 | 08.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

България трудно ще промени имиджа си на дестинация за евтин туризъм. Това каза Димчо Тодоров, председател на Българската асоциация на експертите в туризма, по повод инцидента с туриста от Швеция, който преди няколко дни безпричинно ритна в главата камериерка в хотел в "Слънчев бряг".

„България наистина се е превърнала в дестинация за евтин туризъм, да не кажа алкохолен, но не би трябвало да се засягаме от това, защото малко или много всички сме виновни за това“, коментира той пред БНР.

Според експерта това не са масови изстъпления, „но ние сме направили такава среда – средата в "Слънчев бряг" до голяма степен е създадена за такъв вид туризъм“. 

Тодоров не вижда вариант в скоро време имиджът на страната ни като дестинация за алкохолен туризъм да се промени.

Относно обсъжданата нова стратегия за развитие на туризма Димчо Тодоров посочи: „Аз съм сигурен, че министър Ангелкова и екипът й искат да направят нещо, но дали е възможно, след като веднъж е изпуснат духът от бутилката, след като презастроихме нашите големи туристически центрове и тази тенденция продължава?"

Едва ли ще създадем по-различна атмосфера, коментира той.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още