IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Галъп": По обвиненията в корупция 71% от българите вярват на президента

32% от българите са били преки свидетели на агресивни действия или са били участници в тях в последната една година, показва проучване

13:16 | 07.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 71% от българите вярват на президента Румен Радев в текущите спорове и скандала около покупката на нови бойни самолети. Едва 9% имат доверие на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това показват данни от експресен сондаж на „Галъп интернешъл“, сред 800 души, проведен чрез панелна методика, която позволява представителна за пълнолетното население на страната структура на извадката.

Сондажът е независим от външно финансиране и е част от изследователската програма на агенцията. Проведен е от 4 до 6 юли. 

Според изследването 32% от българите са били преки свидетели на агресивни действия или са били участници в тях в последната една година. Асеновградският случай предизвиква тревога, но обществото не проявява крайности, твърдят от „Галъп“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още