IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще проверява сделката за "Евробет"

Делът на Intralot в компанията ще се управлява от дружеството "Билот", което контролира и участието ѝ в "Еврофутбол"

09:58 | 03.06.16 г.
КЗК ще проверява сделката за "Евробет"

Сделката за „Евробет“ е влязла за разглеждане от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), показва справка в регистъра на Комисията.

Припомняме, че през април българската компания съобщи, че глобалният доставчик на системи и решения за хазартния и игрален бизнес Intralot придобива 49% дял от дружеството. Тогава беше подписано предварително споразумение за сделката.

В антимонополния регулатор е постъпило уведомление от дружеството „Билот“ ЕООД за придобиване на контрол върху „Евробет“. Компанията управлява дяловото участие на Intralot в друга българска хазартна компания - „Еврофутбол” ООД, като така извършва непряко дейност в областта на организиране на залагания върху резултатите от спортни състезания чрез букмейкърска мрежа.

„Евробет“ е създадена през 1996 г. Сред игрите на компанията са Еврошанс, Лотомания, Покер Шанс и други. Фирмата развива и първата частна моментна лотария в страната - „Националната лотария“, както и „Лотария България“, която към момента включва 14 лотарийни билета.

Intralot е публично дружество, създадено през 1992 г. Компанията е глобален доставчик на игрални решения и активен оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още