IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: БДЖ ще получи 40 млн. лв. капиталов трансфер

Ще бъдат възстановени всички спрени влакове, за които това е технически възможно, заяви транспортният министър

11:48 | 17.01.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Московски: БДЖ ще получи 40 млн. лв. капиталов трансфер

"Българските държавни железници" ще си получат орязаните 40 млн. лв. от годишната субсидия. "Решението, което вчера взехме съвместно с министъра на финансите Владислав Горанов и представителите на синдикатите, е следващата сряда да внесем постановление на Министерски съвет, с което да се прехвърлят 40 млн. лв. капиталов трансфер към субсидията за „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД", е заявил министърът на транспорта  Ивайло Московски днес на гарата в Карлово. 

Той е добавил, че това ще позволи на държавния железопътен превозвач да отмени спирането на пътнически влакове, информират от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията 

Московски е коментирал още, че ще бъде ревизиран графикът за движение на спрените 38 влака, така че превозът на пътници да се осъществява нормално и е добавил, че ще бъдат възстановени всички влакове, за които е технически е възможно, защото за някои от возилата има предписание, че не са безопасни.

"Наредил съм ръководството на БДЖ да проведе срещи с кметовете по места и с тях да бъде обсъдено кои са най-удобните влакове за техните жители, така че да бъде изготвен график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората", уточнил е още Московски.

Стратегията за реформа и развитие на БДЖ ще бъде внесена в Народното събрание, за да бъде разгледана и приета от всички депутати. Това ще гарантира, че тя ще бъде изпълнявана, от което и да е ръководство на жп превозвача, както и от всяко следващо правителство, съобщил е още министърът.

Московски се е срещнал с жителите на Карлово и е изслушал техните предложения и искания, свързани с движението на влаковете и развитието на българските железници. Министърът ги е информирал, че ще бъдат възстановени за движение 8 влака, които ще спират на тяхната железопътна гара.

"Обръщам се и към 32-та служители от Локомотивното депо в Карлово – то няма да бъде закривано и трябва да бъдете спокойни, ще запазите своите работни места", е заяви министърът.

"Искам България да има стабилна железница и ще работя за това", е казал Московски на тръгване от Карлово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 9 години
Винаги ще има недоволни - въпроса е да се правят реформи , а не да се дава заден ход на всяка крачка. Ето тук се вижда ясно до къде сме я докарали не само че сме тотално нереформирани , но и не сме способни да се променим .Сценарият е на 100% Гръцки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Eon
преди 9 години
Трябва й на България една Маргарет Тачър, ама няма такъв човек в БГ с такива топки като нейните. Всички са... п***и .... знаете думата. :)))(професионалисти) :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
pif79
преди 9 години
***, стига сте се поддавали на всяко искане от синдикатите.Направете най-накрая тези реформи, иначе на следващите избори няма да гласувам за вас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
fortiss
преди 9 години
Никаква визия, идеи и желание да се разработи бизнеса на БДЖ и така да се подобри състоянието и. Тотална дупка !!!! Новото име на понятието запушване на дупка е КАПИТАЛОВ ТРАНСФЕР !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още